Vergelijking van een Trek 7200 hybride fiets aan een vergelijkbare Schwinn

November 2

Vergelijking van een Trek 7200 hybride fiets aan een vergelijkbare Schwinn

Een hybride fiets is deel kruiser, deel racefiets. Het is licht genoeg om te worden gebruikt voor fitness, maar comfortabel genoeg voor recreatie--deels te wijten aan een hogere zitbuishoek en gepolsterde zadel. De Trek 7200 en de Schwinn Sporterra NX8 zijn vergelijkbare hybride fietsen met veel van dezelfde functies, maar anders genoeg om te passen verschillende renners.

Frame/wielen

De Trek 7200 is verkrijgbaar in 15 - 17,5-, 20-, 22,5- en 25-inch maten, terwijl de Schwinn is alleen beschikbaar in een aspecifieke "XL". De Trek heeft een aluminium frame met Suntour preload verstelbaar 50 mm reizen vering met mechanische vergrendeling. Frame van de van de Schwinn is een double-butted aluminiumlegering met een stijve vork. Beide fietsen functie 32-gaats velgen, maar de Trek heeft een legering voornaaf en een Shimano RM30 back-hub terwijl de Schwinn een RM60 voornaaf met een Shimano Nexus 8-speed naafversnelling in de rug heeft.

Station

Beide fietsen zijn acht versnellingen modellen. Het Schwinn gebruik een TruVativ IsoFlow 1.0G crank, een TruVativ cartridge JIS taper trapas, een ketting KMC Z-82, een Shimano Nexus-Revo en geen derailleurs. De Trek maakt gebruik van een crank Shimano M171 48/38/28 met een Shimano HG40 11-32 cassette en derailleurs van Shimano--M191 aan de voorkant, Alivio in de rug. De Trek is uitgerust met Shimano EF51 8-speed trigger shifters.

Onderdelen

De Trek fiets komt met Platformpedalen; de Schwinn zijn voorzien van stalen kooi pedalen. De Schwinn remmen zijn Tektro 839 gesmeed lineaire-pull met 65-mm pads en Tektro legering hefbomen, remmen terwijl de Trek Tektro V-brakes met Shimano EF51 hendels heeft. Beide fietsen hebben threadless headsets; de Trek-versie is een verzegelde semicartridge rekening houdend met, en de Schwinn versie is een Intellaset van de FSA. Zowel zetel posten zijn legering, maar de Trek biedt instelbare vering terwijl de Schwinn schorsing geheel ontbreekt. De Trek zadel is een Bontrager SSR, het Schwinn zadel is een merkgebonden Bio afgestemd met een base D2. Beide fietsen functie legering stuur: de Schwinn met een opkomst van 31,8 mm, de Trek met een stijging van 25-mm.

Prijs

Met fabriek-standaard onderdelen, de Trek 7200 gemiddelden rond $500, maar sommige verkopers bieden ook een aparte elektrische-assist-kit, die kan worden gemonteerd op de fiets, verhoging van de prijs tot ongeveer $2300. De Schwinn Sporterrra NX8 verkoopt voor ongeveer $649. Alle prijzen zijn vanaf januari 2011.


gerelateerde artikelen