Gevolgen van een gebrek aan lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap

October 16

Er zijn vele voordelen aan regelmatige lichaamsbeweging, met inbegrip van het handhaven van een gezond gewicht en het afweren van gevaarlijke omstandigheden zoals hoge bloeddruk of diabetes. Tijdens de zwangerschap is oefening des te belangrijker omdat het helpt u en uw baby gezond houden. Een gebrek aan oefening kan worden gekoppeld aan vele zwangerschap-gerelateerde problemen voor zowel u en uw baby.

Tijdsbestek

Idealiter, moet u op een gezond gewicht en in goede vorm voordat je zwanger. Echter, zelfs als u geen gebruik hebben gemaakt voordat je zwanger, moet je beginnen zo spoedig mogelijk. U moet enkel beginnen langzaam, en volg het advies van uw arts. Allereerst twee tot drie keer per week trainen, en opbouwen tot vier of meer keer per week zodra u klaar bent.

Betekenis

Een gebrek aan lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap zet u op risico voor complicaties, zoals een verhoogde hartslag en bloeddruk, en maakt u een extra risico voor het ontwikkelen van zwangerschapsdiabetes. Deze allemaal kan beïnvloeden niet alleen uw gezondheid, maar ook de gezondheid van uw ongeboren kind. Een gebrek aan lichaamsbeweging tijdens de zwangerschap maakt het ook waarschijnlijker dat u krijgt teveel gewicht in deze negen maanden, waardoor het moeilijker is terug te keren naar een gezond gewicht, zodra de baby is geboren. U kan ook meer maagzuur en spijsvertering problemen ondervinden.

Beperkingen

Hoewel u oefening niet volledig tijdens de zwangerschap voorkomen moet, zijn er bepaalde activiteiten die je uit de buurt moet blijven. Tenzij uw dokter u anders vertelt, blijf weg van activiteiten die betrekking hebben op stuiteren, springen of plotselinge koerswijzigingen. Om deze reden, Paardrijden, contact sport en skiën zijn niet als veilig beschouwd. Ook het vermijden van elke oefening die vereist dat u na uw eerste trimester op je rug leggen.

Misvattingen

Sommige vrouwen voorkomen oefening tijdens de zwangerschap omdat ze bang zijn dat het zal leiden tot een miskraam. Volgens de American Association van de zwangerschap is dit niet waar. Het is ook niet waar dat je niet gewichten, of iets zwaar tillen moet. Niet alleen is het veilig, maar Gewichtheffen kan helpen bij de voorbereiding van je lichaam voor arbeid en levering. Buikspieroefeningen zijn ook veilig, hoewel u moet vermijden liggen plat op uw rug na het eerste trimester. U hoeft ook niet te zorgen over oefening veroorzaakt pre term arbeid. Je lichaam zal niet ingaan op arbeid tot u-- en de baby--klaar bent. De oude richtsnoer dat zwangere vrouwen hun hartslag onder de 140 slagen per minuut houden moeten heeft ook zijn weerlegd--de Amerikaanse Universiteit van verloskundigen en gynaecologen die richtsnoer geëlimineerd in de jaren 1990 en suggereert nu dat zwangere vrouwen op een comfortabel tempo uitoefenen moeten.

Waarschuwing

Stop uitoefenen en contact uw arts als u ondervindt vaginale bloedingen, ongebruikelijke pijn, zijn duizelig voelt, ervaart, vroegtijdige contracties of als u enige vorm van vloeistof lekken. Overleg met uw arts of vroedvrouw voordat u begint met een trainingsprogramma, omdat sommige medische aandoeningen leiden oefening tot kunnen te doen meer kwaad dan goed. Uw arts kan ook wenst te plaatsen van beperkingen op de soorten of de hoeveelheid van oefening die je doet.


gerelateerde artikelen