Het Effect van vroege muziek Training op de cognitieve ontwikkeling van een kind

July 1

Het Effect van vroege muziek Training op de cognitieve ontwikkeling van een kind

Iemands hersenen groeit gedurende zijn hele leven, maar kinderen hersenen zijn meer open om te leren en verrijking kansen dan een volwassen volwassen brein. Wetenschappers noemen de plasticiteit van deze mogelijkheid, en beïnvloedbare hersenen van een kind maakt vroege muziek training effectiever op cognitieve ontwikkeling dan muzikale ervaringen gepresenteerd later in het leven.

Breinstructuur

Volgens Gottfried Schlaug, de structuur van een musicus ten opzichte van een nonmusician in de hersenen is anders-bijvoorbeeld Shlaug citeert dat professionele toetsenbord spelers aanzienlijk meer grijze stof dan amateur musici en nonmusicians hebben. Schlaug en zijn team getest 7-jarige kinderen, die had een jaar van muzikale opleiding. De onderzoekers vonden dat de instrumentalisten hadden lichte stijging in grijze stof over de nonmusicians. Het vermogen om te discrimineren van melodie en ritme, een taak van de auditieve gebieden van de temporale kwab, ook verbeterd in de muzikant-groep. De onderzoekers ontdekten ook dat deze wijzigingen van de hersenen voortgezet tot vooruitgang met meer jaar van muzikale opleiding, ze ook onderzocht 9 - tot 11-jarige kinderen. Deze ontwikkeling aan de structuur van de hersenen zorgt voor meer neurale circuits te vuur en te versterken, die intelligentie verbetert.

Lezing

Een meta-analyse aangehaald door ERIC verteert suggereert dat muziek opleiding ook is gecorreleerd aan het lezen van testscores. Kinderen met muzikale instructie hebben ook betere verbale geheugen dan kinderen die niet, en hoe langer de opleiding, hoe beter de verbale geheugen vaardigheden doen.

Geheugen

Volgens Bilhartz, Bruhn en Olson, kinderen die vroege muziek opleiding toonde ontvangen toegenomen scoort op een geheugentest een controlegroep die geen muzikale ervaring. De scores van de SB kraal geheugen in deze studie zijn van bijzonder belang omdat ze zowel sequentiële en visuele geheugen testen. Bovendien bleek de groepen met meer ouderlijke betrokkenheid buiten het huis en de deelname in de klas de grootste verbetering in scores.

Ruimtelijke-temporele vermogen en wiskunde

Ruimtelijke-temporele redenering is het vermogen om te visualiseren en manipuleren van patronen, die is een vaardigheid die met name van belang in wiskunde; het kan zijn zo eenvoudig als begrip 2 plus 2 gelijk is aan 4 of meetkunde te begrijpen en oplossen van puzzels. Volgens ERIC verteert leeftijden verschillende studies gevonden toetsenbord instructie geholpen ruimtelijke-temporele beter bij kinderen 3 t/m 9 met de grootste effecten bij jongere kinderen. Graziano, Peterson en Shaw studeerde kinderen leeftijd 7 t/m 9 die ruimtelijke-temporele computertraining ten opzichte van een groep die deze computer opleiding en pianolessen ontvangen ontvangen. Terwijl deze beide groepen hoger dan een controlegroep scoorde, de groep die pianolessen scoorde hoger in proportionele redenering dan de Fractie die muzieklessen niet hebben ontvangen. Gardinier van 1996 studie toonde aan dat kinderen die muziek instructie ontvangen hoger op gestandaardiseerde wiskunde proeven scoorde.

Conclusie

Hoewel er verschillen gevonden tussen studies met betrekking tot de vroege muziek training en het effect daarvan op de cognitieve ontwikkeling van een kind, meeste onderzoek heeft de neiging om te suggereren dat muziek heeft een sterk effect op verschillende cognitieve capaciteiten, met name ruimtelijke-temporele redeneren en wiskunde. Ook lijkt de eerder de opleiding begint, de meer open het brein is tot ontwikkeling.


gerelateerde artikelen