Wat zijn de voordelen van het eten van azijn?

January 26

Wat zijn de voordelen van het eten van azijn?

Fruit of voedingsmiddelen met suiker kunt converteren naar azijn, volgens de website VerstileVinegar.org. Fruit of suikerhoudende voedingsmiddelen omzetten in azijn in een proces in twee fasen: gisten eerst transformeren de de suiker aan alcohol, gevolgd door een fase waarin bacteriën handelen op de alcohol tot azijnzuur maken. Naast de inhoud ervan azijnzuur is azijn een complexe voedsel met een scala aan vitaminen, mineralen en andere stoffen die de oorspronkelijke bron die lenen van verschillende eigenschappen aan het uiteindelijke product. Sommige van de gezondheidsvoordelen van azijn zijn gedocumenteerd in het onderzoek.

Cholesterolverlagende

Apple cider azijn gevoed aan diabetes en niet-diabetische ratten voor vier weken resulteerde in significante veranderingen in bloedlipiden, volgens een 2008 studie "Pakistan Journal of Biological Sciences". Onderzoekers waargenomen een aanzienlijke vermindering van low-density lipoprotein, of LDL-cholesterol, en een aanzienlijke stijging van high density lipoproteïne, HDL cholesterol, in normale ratten. Appel cider azijn ook serum triglyceride verlagingen en verhoogd HDL bij diabetische dieren.

Antioxidant

Een studie in de 2010 "voedsel en chemische toxicologie" vond dat verbindingen genaamd melanoidins in balsamico azijn functie antioxiderende eigenschappen die lipiden tegen oxidatie beschermen. De studie, die niet onderwerpen van mens of dier gebruikten, gesimuleerd het proces van spijsvertering op vlees van kalkoenen. Onderzoekers melden bemoedigende perspectieven voor het gebruik van melanoidins als anti-oxidanten in het voorkomen van hart-en vaatziekten.

Bloedsuiker beheer

Azijn gegeven aan proefpersonen verminderd de piek in de bloedsuikerspiegel na de maaltijd van een hoge glycemische index, volgens een studie van 2010 "Europese Journal of Clinical Nutrition". Deelnemers werden een maaltijd van aardappelpuree met magere melk gevoed op twee verschillende dagen--één maaltijd met azijn en één zonder. De azijn-bevattende maaltijd resulteerde in een lagere algemene stijging van de bloedglucose. De studie ook gekeken naar de effecten van azijn op een maaltijd niet gecategoriseerd als hoge glycemische index en vond geen verandering in bloed glucose of insuline waarden vergeleken met dezelfde maaltijd zonder azijn, leiden de onderzoekers af te ronden dat azijn enige effecten bloedsuikerspiegel na de maaltijd van een hoge glycemische index en kunnen nuttig zijn bij het beheer van de bloedsuikerspiegel.

Diabetes Management

Een studie van de effecten van witte rijstazijn op ratten die veroorzaakte waren diabetes hebben veelbelovende resultaten opgeleverd. De studie voor 2010 "Acta Diabetologica" gevoed ratten een azijn-bevattende voeding voor een maand en gerapporteerde lagere vasten en willekeurige bloedglucose, hogere vasten serum insuline en verbeterde functie van de beta-cellen van de pancreas. Wijzigingen in de lever met inbegrip van verbeterde glycogeen opslag en verbetering van de diabetes-gerelateerde vette veranderingen werden ook opgemerkt.

Obesitas

Metabool syndroom is een groep van symptomen, met inbegrip van de verhoogde bloeddruk, verhoogde niveaus van de insuline en cholesterol en buik vet deposito's, waardoor het risico voor hart-en vaatziekten, beroerte en diabetes, volgens de Mayo clinic. In een studie in de 2010 "Journal of Nutrition" ratten werden gevoed diëten die metabole stress geïnduceerde, met inbegrip van verhoogde abdominale en hepatische vet depositie, collageen afzetting in hart en lever, abnormale cholesterolgehalte, verminderde glucosetolerantie en hypertensie. Na 16 weken had de groep gevoed olijf-blad extract samen met het slechte dieet beter cardiovasculaire en metabole tekens dan de groep die niet hebben ontvangen het olijf-blad extract.


gerelateerde artikelen