Activiteiten ter bevordering van de perceptuele & motorische vaardigheden

February 18

Activiteiten ter bevordering van de perceptuele & motorische vaardigheden

Visuele waarneming en fijne motorische vaardigheden zijn essentieel voor de vroege ontwikkeling van het kind. Visuele perceptie is van een kind kunnen verkrijgen, organiseren en interpreteren van informatie uit de omgeving en integreren met haar andere zintuigen, terwijl motorische vaardigheden in staat een kind stellen met haar spieren te kruipen, lopen, klimmen en manipuleren van kleurpotloden, vorken en andere hulpmiddelen. Deze fundamentele vaardigheden gerelateerd zijn, wat betekent dat u kunt gaan baby's, peuters en kleuters in activiteiten die zal bevorderen en zowel op hetzelfde moment te bevorderen.

Activiteiten voor zuigelingen

Onder de eerste ontwikkelings taken die een pasgeboren baby is geconfronteerd met te kunnen zien, herkennen en identificeren van bekende gezichten--die allemaal perceptuele vaardigheden. Bevordering van erkenning met spiegel spelen, die baby aanmoedigen zal herkent haar eigen gezicht en andere overwegingen. Plaats een spiegel baby-safe speelgoed in de handen van uw kind te bevorderen grijpen--een fijne motor basisvaardigheid--op hetzelfde moment. Lees prentenboeken met oudere zuigelingen, die zicht-word erkenning en afbeelding identificatie zal aanmoedigen. Boeken van karton of stof zodat uw kind fijne motoriek oefenen kunt door grijpen, duwen en de pagina's zonder scheuren ze gebruiken

Activiteiten voor peuters

Als baby's ontwikkelen en groeien, dus doen hun gevoel van visuele waarneming en motoriek. Ontwikkelings doelstellingen voor peuters omvatten kunnend te herkennen en identificeren van vormen en kleuren en manipuleren van objecten in verschillende soorten en maten. Geef uw kind kansen om beide vaardigheden met vorm-sorteren te oefenen speelgoed, waarvoor peuters te duwen gekleurde vorm blokken via overeenkomen met gaten. Eenvoudige legpuzzels ook bevordering van perceptie en motorische vaardigheden door uitdagende peuters te regelen van de stukken vormen een afbeelding en vervolgens de stukken in elkaar passen goed.

Activiteiten voor kleuters

Van een peuter taak is te fine-tunen van de fundamentele perceptie en motorische vaardigheden die hij heeft onder de knie over de eerste jaren van het leven en op hen te bouwen. Activiteiten moeten groeien steeds complexer te bevorderen en foster hogere-orde vaardigheden zoals herkennen patronen, categoriseren zoals items en het schrijven van de letters van het alfabet. Perceptuele en motorische vaardigheden op het voorschoolse niveau met bijpassende games dat vereisen van uw kind te plaatsen zoals items samen te bevorderen. Daag hem, bijvoorbeeld, om te gaan rond de ruimte verzamelen speelgoed en groeperen op genre of categorie, zoals gereedschappen, landbouwhuisdieren of houten speelgoed. Geef uw kind een set kleurpotloden en moedig hem aan het schrijven van zijn naam met de verschillende kleuren. Of speel een partijtje foto dominos, die kinderen te identificeren van de foto's en plaats ze strategisch onder de andere dominos vereist.

Andere manieren om het versterken van vaardigheden

Eenvoudige, dagelijkse taken en activiteiten perceptuele en motorische vaardigheden bij jonge kinderen te versterken terwijl ook het stimuleren van autonomie. Borstelen van de tanden of aankleden voor de spiegel, bijdragen aan de tafel en zetten van speelgoed waar ze thuishoren alle versterken perceptuele en motorische vaardigheden. Fysieke activiteiten zoals Hinkelspel, voorbank en springtouw versterken deze vaardigheden terwijl ook het bevorderen van fitness.


gerelateerde artikelen