Hoe werkt chelatietherapie?

May 28

Chelatie proces

Chelatie is een natuurlijk proces waarmee levende organismen te assimileren en maken gebruik van anorganische metalen. Het menselijk lichaam kan niet functioneren zonder chelatie processen. Enzymen zijn een stof waarvoor hun vorming en de functie chelatie processen vereisen. Zonder enzymen is er geen leven.

Chelatietherapie

Intraveneuze chelatietherapie wordt meestal aangeboden in een ambulante instellen bij een spreekkamer en bestaat uit 20 tot 50 behandelingen. Therapie sessies bevinden zich overal uit eenmaal per dag tot eenmaal per maand. Elke behandeling duurt een uur. Een patiënt in een comfortabele stoel zit en de agent chelatie is via IV toegediend. Patiënten zijn vrij om te kijken TV, lezen, eten, drinken en maak een wandeling naar het toilet als hoeft te worden. Orale Chelatie agenten komen dagelijks gedurende enkele weken of maanden met multivitaminen en mineralen. Chelatietherapie is gebruikt voor het verlichten van symptomen van metaal vergiftiging, artritis, de ziekte van Parkinson, autisme, seniliteit en hart-en vaatziekten. Volgens de (FDA) Food and Drug Administration, zijn EDTA en DMSA goedgekeurd voor het verwijderen van lood deposito's van het lichaam.

Hoe werkt chelatietherapie?

Chelatietherapie is een medische behandeling gebruikt om te verbeteren van metabole functie en bloed stroom in het lichaam. Het wordt beheerd als een intraveneuze, mondeling of actueel bijvoederen. Intraveneuze therapie omvat infusie van synthetische aminozuur ethyleendiamminetetra azijnzuuroplossing (NA2EDTA) of 2,3-dimercaptosuccinic zuur (DMSA). DMSA kan worden gebruikt voor het verwijderen van arseen en kwik. EDTA chelatie agent trekt en bindt aan giftige metaal ionen van lood en cadmium. Hierdoor is het lichaam om af te scheiden van de metalen stoffen in het lichaam de toxische belasting te verlagen. De mechanismen van hoe chelatietherapie is van invloed op het lichaam zijn niet allemaal bekend. Dr. Elmer M. Cranton, wie is auteur van talloze boeken en wetenschappelijke artikelen op het gebied van chelatietherapie, legt uit dat het belangrijkste effect van behandeling wordt verbeterd bloed stroom in het hele lichaam. Betere doorstroming gebeurt deels door het verlagen van de lopende vrije radicalen schade veroorzaakt door de accumulatie van giftige metalen. Sommige van de elasticiteit van de arteriële kan worden hersteld en bloed stroom verhoogd, wanneer cross koppelen structuren veroorzaakt door metaalionen zijn gebroken. Giftige metalen belasting remt de productie van enzymen en functie. Wanneer enzymproductie is hersteld, zijn zuurstof en voedingsstoffen distributie en gebruik ook verbeterd.

Waarschuwingen

Chelatietherapie, zoals een medische procedure, stelt een gezondheid risico's gebeurt niet op een opgeleide wijze door een zorgverlener. Volgens Dr. Cranton, orale EDTA chelatietherapie is niet effectief en op de lange termijn gevaarlijk kan zijn. EDTA raakt een essentiële nutriënten-absorptie, en langdurig gebruik kan mondeling een toxisch effect hebben. Tijdens therapie voeding suppletie noodzakelijk is ter vervanging van essentiële voedingsstoffen zoals ijzer, koper en zink, die tot op zekere hoogte worden verwijderd door het proces van chelatie. Speciale aandacht is vereist bij de behandeling van mensen met nierproblemen om ervoor te zorgen dat de nieren zijn werking op passende niveaus te allen tijde. Dit wordt bereikt met een geautomatiseerd programma controle van de EDTA-niveaus in het bloed, terwijl de hoeveelheid chelatie agenten voor elke patiënt voortdurend aanpassen.


gerelateerde artikelen