Ijzer supplementen waardoor bloed in de ontlasting

August 3

Ijzer supplementen waardoor bloed in de ontlasting

Ijzer is een essentieel mineraal dat belangrijk is in de productie van rode bloedcellen. Gebrek aan ijzer in de voeding leidt tot ijzer-deficiëntie bloedarmoede. Ijzertekort kan ook worden veroorzaakt door teveel bloedverlies als gevolg van menstruatie, brandwonden, maagzweren, hemodialyse, intestinale ziekten en verwijdering van de maag, volgens de Mayo Clinic. Patiënten met symptomen ijzertekort zijn behandeld met ijzersupplementen. Patiënten nemen van ijzersupplementen kunnen merken bloed in hun ontlasting.

Ijzersupplementen en bloederige ontlasting

Patiënten nemen van ijzersupplementen kunnen merken bloed in de ontlasting. Ijzersupplementen irriteert de maag voering, wat leidt tot maag ulceratie. Bloederige ontlasting is een ernstige complicatie van ijzersupplementen en patiënten dient onmiddellijk een arts raadplegen wanneer zij donker rood of helder rood bloed in de ontlasting merkt. Nemen van ijzersupplementen samen met levensmiddelen kan irritatie van de maag verminderen. De arts kan ook voorschrijven gecoate ijzersupplementen te verminderen van irritatie van de maag.

Ijzersupplementen en zwarte ontlasting

Mondelinge ijzersupplementen kunnen ook ontlasting te verschijnen donker groen of zwart maken. Dit is te wijten aan unabsorbed ijzer samengestelde en is onschadelijk, volgens de Mayo Clinic. Echter patiënten die last hebben van scherpe maagpijn en zwarte ontlasting die rode strepen hebben moeten onmiddellijk medische hulp zoeken omdat ze symptomen van maag bloeden veroorzaakt door ijzersupplementen.

Andere bijwerkingen van ijzersupplementen

Ijzersupplementen ook leiden tot andere bijwerkingen, zoals buikpijn, misselijkheid, braken, kramp, metalen smaak, hoofdpijn, duizeligheid, blozen, rugpijn, snelle hartslag, flauwvallen, koude rillingen, gevoelloosheid, tintelingen van handen en voeten en huid roodheid, volgens de Mayo Clinic. Nadelige bijwerkingen van ijzersupplementen omvatten moeite met ademhalen, zwelling van de mond en keel, koorts in combinatie met verhoogde zweten, ongebruikelijke zwakte, bleke klamme huid en convulsies.

Ijzer supplementen administratie

Ijzersupplementen zijn beschikbaar in twee vormen--ferro en ijzer(III)--volgens het Bureau van voedingssupplementen. Ijzersupplementen kunnen worden toegediend als injecties of mondeling. Ijzersupplementen moeten worden genomen met vitamine C-rijke voedingsmiddelen. Vitamine C verhoogt de absorptie van ijzer. Nemen van ijzer met voedsel vermindert ook de irritatie van de maag. Patiënten moeten vermijden nemen overtollige ijzersupplementen ter voorkoming van overbelasting van de ijzer.


gerelateerde artikelen