5 dingen die je moet weten over vrouwen en DHT haaruitval

July 7

Vrouwen en DHT haaruitval

Vrouwen hebben het hormoon testosteron, gewoon niet zoveel als mannen. DHT haarverlies bij vrouwen, ook wel androgene alopecia, is echter anders dan bij mannen. Als zodanig, deskundigen geven voorkeur aan de term vrouwelijke patroonkaalheid omdat het omvat alle de vele verschillende soorten haaruitval bij vrouwen. Wetenschap niet volledig begrijpen haarverlies bij vrouwen, maar bewijs geeft aan dat meerdere enzymen, hormonen en upblokkeringsprogramma's op het werk.

Verschillende patronen voor verschillende geslachten

Een reden waarom wetenschappers bekijken waargenomen DHT haaruitval bij vrouwen voorzichtig is dat vrouwen hun haren in verschillende patronen dan mannen verliezen. Bij vrouwen, bevinden de locaties van de receptor voor hormonen en enzymen zich in verschillende plekken op de hoofdhuid dan bij mannen. Bijgevolg, vrouwelijke haaruitval neigt te zijn rond de bovenkant van hun hoofd. Een ander verschil is dat vrouwen hun haren op elke leeftijd verliezen kunnen. Zelfs wanneer een arts diagnoses een vrouw met androgene alopecia, veroorzaakt een andere medische aandoening vaak de haaruitval.

Onderliggende daders van haarverlies bij vrouwen

Vrouwen zijn biologisch is anders dan mannen niet een nieuwsflits. Sommige van de biologische functies van een vrouw kan echter de ware reden voor vrouwelijke haaruitval. Bijvoorbeeld, kunnen vrouwen optreden een tijdelijke wijziging in haargroei telogene effluvium genoemd na de bevalling. Haaruitval is soms het enige symptoom van een hormonaal probleem dat komt voor bij vrouwen, polycysteus ovarium syndroom. Andere oorzaken van haaruitval bij vrouwen omvatten bloedarmoede, bepaalde medicijnen en auto-immune aandoeningen zoals alopecia areata.

Juiste diagnose Paramount

Om een vrouw te ontvangen van de juiste behandeling, moet zij de juiste diagnose krijgt. Een arts moet elke onderliggende aandoening, zoals bloedarmoede, die verantwoordelijk voor vrouwelijke haaruitval eerst zijn kan behandelen. Vrouwen moeten zoeken naar een arts die ervaring met vrouwelijke patroonkaalheid heeft en krijgen de nodige tests uitsluiten van andere oorzaken naast haaruitval DHT. Hierbij kan bloedonderzoek of een biopsie van de hoofdhuid. Anders, kunnen vrouwen tijd en geld besteden aan behandelingen die niet werken.

Rogaine voor vrouwen en DHT haaruitval

Als de oorzaak van een vrouw haarverlies inderdaad DHT is, heeft de Federal Drug Administration goedgekeurd Rogaine, ook bekend als minoxidil, voor gebruik bij vrouwen. Deze medicatie hoeft niet een recept, maar vrouwen nemen een lagere dosis dan mannen. Zorg om te spreken met uw arts of apotheker over wat voor u juist is. Het medicijn werkt effectief in de voorkant en de achterkant van het hoofd bij vrouwen met haarverlies DHT. Aangezien DHT de haarfollikels krimpt, zwelt Rogaine deel van de follikel de structuur, het open houden, zodat nieuwe haren kan groeien.


gerelateerde artikelen