Maagpijn voor drie dagen na het eten van garnalen

November 8

Maagpijn voor drie dagen na het eten van garnalen

Maagpijn die drie dagen duren na het eten van garnalen worden waarschijnlijk veroorzaakt door voedselvergiftiging. Schelpdieren kunnen besmettelijke organismen die tijdelijke spijsvertering complicaties kunnen veroorzaken. De meest voorkomende bacteriën gevonden in garnalen die voedselvergiftiging veroorzaakt is V. cholerae. Als u vermoedt dat u voedselvergiftiging, bellen met uw arts voor verdere evaluatie.

Garnalen en voedselvergiftiging

Garnalen die geïnfecteerd zijn met bacteriën, parasieten, toxines of virussen zal voedselvergiftiging veroorzaken. Uw spijsvertering ontstoken raakt voor één tot 10 dagen, wat leidt tot symptomen van de spijsvertering. Deze symptomen zijn buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel, gas, braken, diarree, misselijkheid en een low-grade koorts. De meeste eerste symptomen ontwikkelen binnen de eerste vier uur nadat u hebt ingeslikt garnalen, maar tot 36 uur na consumptie ontwikkelen kan.

Oorzaak

Garnalen die is besmet met een besmettelijke bacteriën kan niet gereinigde goed, kunnen zijn besmet door kruisbesmetting of kan zijn weggelaten bij kamertemperatuur te lang. Tijdens het proces van de voedsel-handling, kunnen vuile handen, vuile gebruiksvoorwerpen of verontreinigde oppervlakken besmetten garnalen.

Behandeling

Voedselvergiftiging is behandeld met verhoogde vloeistoffen, dieet wijziging en rest. Als uw arts bevestigt dat u voedselvergiftiging hebben, beginnen drinken veel te drinken om uitdroging als gevolg van braken en diarree te voorkomen. Het is wellicht om te eten een saai dieet dat bulk-vormende krukken, zoals witte rijst, witte toast, yoghurt, bananen bevordert en appels. Als uw symptomen verbeteren, kunt u dat andere bland voedsel, zoals crackers, gekookte aardappelen, gekookte wortelen, skinless kip en vis. Praat met uw arts over wat je moet eten.

Risico 's

Je bent een groter risico op het krijgen van voedselvergiftiging als je eet garnalen die is rauw of die wordt gehouden op een buffet regel. Voedselvergiftiging meestal lost zich op zijn eigen. Mensen die groter risico van voedselvergiftiging of een ernstige reactie op voedselvergiftiging zijn zijn ouderen; zuigelingen; mensen die een reeds bestaande medische aandoening; mensen nemen van antibiotica, antihistaminica of steroïden; mensen met een gecompromitteerd immuunsysteem en zwangere vrouwen. Dergelijke patiënten moeten hun artsen onmiddellijk bellen als zij vermoedt voedselvergiftiging dat.


gerelateerde artikelen