Wat moet u eten voor het ontbijt voordat bloed geven?

October 23

Wat moet u eten voor het ontbijt voordat bloed geven?

Bloed geven is een nobele, bewonderenswaardige handeling die levens kan redden. Om in aanmerking te komen voor het geven van bloed, moet je ten minste 17 jaar oud, ten minste 110 ponden wegen en in goede gezondheid. Eten een matig formaat, is gezond ontbijt ook een goed idee voor het geven van bloed, omdat eten ontbijt helpen kan verminderen van potentiƫle bijwerkingen en zorgen dat uw bloed hoog genoeg kwaliteit om te doneren aan een andere persoon.

Low-Fat voedsel

Hebben een goed uitgebalanceerd, vetarme maaltijd. Een vetrijke maaltijd kan interfereren met het bloed testende proces, omdat teveel vet in het bloed het onmogelijk maakt om voldoende testen het bloed voor infectieziekten, volgens de American Heart Association. Een kopje koude ontbijtgranen met een portie 1/2-kopje magere melk of een kom warme granen, zoals havermout, zijn twee ontbijt-opties. Met een stuk fruit, een portie 1/2-cup of 1 procent kwark (magere yoghurt) of een sneetje volkoren brood met jam of honing zijn extra, met laag vetgehalte ontbijt opties, suggereert de bloedbank van San Diego.

Ijzer-rijk voedsel

Eten van voedingsmiddelen die rijk aan ijzer zijn is een goed idee op elk gewenst moment, maar het is vooral belangrijk voor het geven van bloed. Eten ion-verrijkte koude en warme granen zijn een ontbijt-optie. Strooi een eetlepel of zo van rozijnen over de top voor een extra boost van ijzer. Aardbeien, watermeloen en gedroogde abrikozen zijn ook voedzaam bronnen van ijzer op te nemen in uw ochtendmaaltijd voordat het doneren van bloed. Brood eten verrijkt en instant ontbijt dranken zijn andere goede manieren om ijzer in uw ontbijt voordat u doneren.

Vitamine-C-rijk voedsel

Vitamine C aan uw ontbijt toevoegen omdat het helpt uw lichaam absorberen ijzer, volgens de website van bloed geven. Het drinken van 8-ounces jus d'orange is een eenvoudige manier om een goede boost van vitamine C. Andere citrus sappen, zoals grapefruit, evenals de hele citrusvruchten, zijn ook voedzaam bronnen van vitamine C. Kiwi's, bessen, meloen en ananas leveren vitamine C en kunt u eenvoudig integreren in uw ontbijt. Een 8-ounce portie tomatensap is een andere gezonde bron.

Overvloed van vloeistoffen

Verblijf gehydrateerd is belangrijk voor de enkele uren voordat u bloed doneren. Het Amerikaanse Rode Kruis beveelt aan dat u ten minste 16 ounces vloeistof drinken voordat u doneren, zo plan over het toevoegen van water of vruchtensap van 100 procent aan uw ochtendmaaltijd. Overslaan, thee, echter, omdat het met de absorptie van ijzer interfereren kan, volgens de website van bloed geven. Ook moet u veel water te drinken nadat je bloed, dus van plan om een fles water te brengen op de site van de donatie. Personeel zal u voorzien van vloeistoffen en snacks tijdens en na de donatie.

Waarschuwingen

  • Na het geven van bloed kan je licht in het hoofd. Plan vooruit en hebben een drank en een licht hapje om te genieten terwijl uw zitten en rusten voor een paar minuten na uw donatie is voltooid.

Tips

  • Meeste bloed donor klinieken vereist enige vorm van identificatie. Telefoon vooruit om ervoor te zorgen dat u bereid bent.

gerelateerde artikelen