Eerste symptomen van fibromyalgie

February 5

Fibromyalgie is een aandoening die wijdverspreide spierpijn en vermoeidheid veroorzaakt. De Stichting van de artritis weergegeven als een van de meer dan honderd vormen van artritis, maar de huidige overtuiging is dat de symptomen worden veroorzaakt door een overactieve zenuwstelsel. Voor sommigen veroorzaakt het milde symptomen, terwijl anderen heel ernstig kunnen worden beïnvloed. Fibromyalgie is een even uitdagende ziekte te diagnosticeren. Het kan niet worden gedetecteerd door middel van röntgenfoto's, scans of bloed werk; in sommige gevallen gaan patiënten jarenlang zonder een diagnose. Uw arts kan het lokaliseren van de voorwaarde die gebaseerd zijn op een fysiek examen en door het bijhouden van uw geschiedenis van de symptomen. In de vroege stadia, kunnen uw symptomen zeer algemeen en lijkt vergelijkbaar met tekenen van andere voorwaarden. Inzicht in wat symptomen zoekt kunt u werken met uw arts om de juiste diagnose te stellen.

Pijn

Een van de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie zelfs in de vroege stadia, is chronische breed verspreid van de pijn. Volgens de nationale vereniging voor fibromyalgie treedt deze pijn in uw hele lichaam; het kan soms een doffe pijn zijn terwijl op andere momenten het scherp en stekende is. Het kan slechter zijn eerste ding in de ochtend en kan worden verergerd door veranderingen in temperatuur, activiteit en stress. De intensiteit van je pijn zal waarschijnlijk regelmatig veranderen en worden op sommige dagen slechter dan anderen.

Neurologische symptomen

Fibromyalgie pijn gaat vaak gepaard met gevoelens van gevoelloosheid, tintelingen of branden. Deze sensaties kunnen toenemen als u niet goed slapen, angstig zijn of te veel of te weinig oefening deelnemen.

Gestoorde slaap

Een andere klassieke vroege symptoom van fibromyalgie is gevoel alsof je niet een goede nachtrust. Uw rust kan worden verstoord, of u kan slapen, maar wakker gevoel. Als je fibromyalgie hebt, is je lichaam wellicht niet het juiste evenwicht van chemische stoffen om je lichaam te voeren een toestand van diepe rustgevende slaap.

Vermoeidheid

Als gevolg van de verstoring van de slaap dat zich voordoet, kunt u beginnen te ervaren van overmatige vermoeidheid. In de vroege stadia, kan je geloven dat je gewoon oververmoeide bent. De nationale vereniging voor fibromyalgie wordt echter gesteld dat "de vermoeidheid voor FM is een allesomvattende uitputting die met beroepsmatige, persoonlijke, sociale of pedagogische activiteiten interfereren kan." Het is meer dan gewoon moe, die iedereen ervaart van tijd tot tijd.

Algemene symptomen

In de vroege Staten van fibromyalgie, kan je beginnen te merken van problemen met uw geheugen en het vermogen om te concentreren. Vindt u dat u bent overmatig gevoelig voor lawaai, licht en temperatuur veranderingen. U kan hebben chronische buikpijn, hoofdpijn, temporomandibulair gezamenlijke wanorde, bekkenpijn, rusteloze benen syndroom en voelen zich depressief. Volgens de Mayo Clinic, deze symptomen zijn vaak aanwezig in de vroege stadia, maar verwijzen ze niet automatisch naar een diagnose van fibromyalgie.

Inschrijving punten

Omdat de symptomen in het beginstadium van fibromyalgie kunnen worden zo algemeen en sterk van persoon tot persoon variëren, staat de American College of Reumatologie dat de ontwikkeling van tedere punten helpt om een diagnose te bevestigen. Met fibromyalgie, deze vlekken bevinden zich door het hele lichaam en ze zijn zeer gevoelig voor aanraking en palpatie door een getrainde arts. Na deze inschrijving punten geïdentificeerd door uw arts is een cruciale stap in de diagnose van deze aandoening. U moet testen positief in elf van de achttien tender points to worden gediagnosticeerd.


gerelateerde artikelen