De bijwerkingen van Tribulus synergie

June 4

Tribulus synergie is een Ayurvedische kruiden supplement op de markt gebracht door Metagenics, Inc. De actieve ingrediënten zijn natuurlijke kruiden, en bijwerkingen zijn weinig als je het supplement in kleine doses nemen. Het is bedoeld ter ondersteuning van de mannelijke seksuele functie, vitaliteit en uithoudingsvermogen, maar gevallen van het gebruik ervan als een natuurlijke steroïde alternatief hebben gemeld. Metagenics verkoopt alleen de supplementen aan gelicentieerde gezondheidswerkers om correct gebruik te waarborgen.

Uitbreiding van de borst

Een van de werkzame bestanddelen, Tribulus vruchten-- of Tribulus terrestris--bevat saponine, een potentieel giftige stof neemt u het in hoge doses. Echter is het meest voorkomende neveneffect van de inname van Tribulus terrestris gynaecomastie, die de uitbreiding van de mannelijke borstweefsel is. Volgens een studie gepubliceerd in de editie van oktober 2004 van "Borst", gynaecomastie is een van de meest voorkomende goedaardige borst voorwaarden bij mannen en wordt vaak veroorzaakt door een onbalans van geslachtshormonen als gevolg van drugsgebruik. De incidentie van gynaecomastie is toegenomen met het gebruik van anabole steroïden, maar de studie meldt dat één geval van gynaecomastie is opgetreden nadat het individu nam een supplement met Tribulus terrestris.

Allergische reactie

Levodopa, of levodopa, is een chemische stof aangetroffen in Tribulus synergie. Volgens «««Drugs.com, levodopa kan leiden tot een allergische reactie met ademhalingsmoeilijkheden bestaande uit aanscherping of sluiten van de keel; zwelling van de lippen, tong of gezicht; en netelroos, waarin vaak een jeukende uitslag.

Braken en diarree

De meest voorkomende bijwerkingen van levodopa zijn misselijkheid, braken en verminderde eetlust, volgens HolisticOnline.com. Diarree is een andere mogelijke bijwerking van levodopa, zoals opgemerkt door Drugs.com.

Emotionele veranderingen

Omdat levodopa hersenenchemie--vooral de neurotransmitter dopamine beïnvloedt--emotionele bijwerkingen bij het gebruik van Tribulus synergie optreden kunnen. Het gaat hierbij om hallucinaties, wanen, hyperseksualiteit, verwarring, nachtmerries, depressie of suïcidale gedachten.

Andere bijwerkingen

Andere bijwerkingen die optreden kunnen bij het nemen van Tribulus synergie zijn vangsten, hand tremoren, lage bloeddruk, visie wijzigingen, droge mond, duizeligheid, slaperigheid, slapeloosheid en onregelmatige hartslag.


gerelateerde artikelen