Is de voedingswaarde van eieren afhankelijk van de manier waarop die u ze koken?

January 1

Eieren bevatten bepaalde hoeveelheden samenstellende voedingsstoffen, die vrijwel hetzelfde blijven, ongeacht hoe je ze koken. Gekookt, of gepocheerd krabbelde zonder toegevoegde ingrediënten, hebben eieren in wezen de dezelfde voedingswaarde. Houd er echter rekening mee, dat ingrediënten aan eieren toe te voegen tijdens de bereiding of frituren hen in vet beïnvloedt het voedingsprofiel van het uiteindelijke gerecht.

Eiwitten en vetten

Eieren bevatten hoge concentraties van eiwitten en vetten samen met een kleine hoeveelheid koolhydraten. Een rauw of gekookt groot ei bevat ongeveer 6,3 gram eiwit. Ongeveer bevindt 60 procent van de eiwitten in een ei zich in het wit. Dit staat in contrast met het vetgehalte, 90 procent daarvan zich in het eigeel bevindt. Een groot ei bevat ongeveer 5 g vet, met inbegrip van ongeveer 1,6 g verzadigd vet en 210 mg cholesterol.

De hoeveelheid verzadigd vet en cholesterol in eieren kan verhogen een wenkbrauw, vooral als u hart-en vaatziekten of risicofactoren voor de voorwaarde, zoals hoge bloeddruk, type 2 diabetes of abnormale vet bloedspiegels. Als dit een probleem is, probeer vervanging van eiwit voor hele eieren en stoof ze zonder toegevoegd vet. Afhankelijk van uw bloed vet niveaus, kan u wilt eten een heel ei af en toe om te verkrijgen van de voedingsstoffen in de dooier geconcentreerd.

Vitaminen en mineralen

Ongeacht hoe u ze koken, voorzien eieren u van een divers scala aan vitaminen en mineralen. De meeste van de vitaminen en mineralen in de sector eieren zijn geconcentreerd in de dooier, met inbegrip van vitamines A, D, E, B-6 en B-12, folaat, thiamine, calcium, ijzer, zink en selenium. Eiwit bevatten de meerderheid van de kalium en magnesium in eieren. Fosfor komt in hoge concentraties in zowel de witte als eigeel van een ei.

Koken en ei eiwit

Koken eieren wijzigingen in de structuur van hun samenstellende eiwitten. Eiwitten in rauwe eieren zijn strak verpakt samen en op zijn plaats gehouden door zwakke chemische bindingen. Wanneer u ei eiwitten tijdens het koken verhit, beginnen sommige van deze obligaties te breken en de eiwitten strengen om van elkaar te scheiden. Dit maakt de ei-eiwitten gemakkelijker verteerbaar en absorbeerbare. Hoewel het eiwitgehalte hetzelfde in rauwe en gekookte eieren is, uw lichaam beter in staat is te benutten van het eiwit van een gekookt ei in vergelijking met een rauw ei. Naast het bieden van een nutritioneel voordeel, is het belangrijk om veiligheidsredenen koken eieren. Eieren die met de normale weergegeven mag bacteriën die leiden voedselvergiftiging tot kunnen; koken vernietigt deze bacteriën. Verklein uw risico van voedselvergiftiging ei overgedragen en altijd koken eieren grondig te eten voor hen.

Eiergerechten

De voedingswaarde eieren gekookt zonder toegevoegd vet en andere ingrediënten is veel verschilt van die van veel populaire eiergerechten. Bijvoorbeeld, bevatten twee grote, zacht gekookt eieren ongeveer 155 calorieën, 12,5 g eiwit en 10,6 g totale vetgehalte. Deze eieren in een eetlepel boter frituren voegt ongeveer 100 calorieën en 11,5 g vet. Een plakje kaas quiche---een - achtste van een 9-inch pie---bevat bijna 570 calorieën, 16.7 gram eiwit en een verbazingwekkende 44 g vet. Hoewel uw koken methode niet aanzienlijk beïnvloedt kan de voedingswaarde van eieren per se, wat u mengen met hen tijdens de voorbereiding meest zeker.


gerelateerde artikelen