Voedsel om te eten voor een Stent

July 27

Voedsel om te eten voor een Stent

Stent-plaatsing is één van de meest voorkomende behandelingen voor hart-en vaatziekten en verstopping van de slagader in de Verenigde Staten. Meer dan 1 miljoen Amerikanen hebben een stent procedure jaarlijks openen van geblokkeerde cardiale slagaders, volgens een februari 2010 "Wall Street Journal" artikel. Afhankelijk van de fabrikant van de stent Cordis is eten van een gezonde voeding een belangrijk onderdeel te handhaven van cardiale gezondheid en open houden van de slagader, nadat u een stent hebt ontvangen.

Stenting

Cardiale stenting is een procedure die angioplasty begeleidt. Een ballon wordt ingebracht via de femorale slagader in een cardiale slagader geblokkeerd door plaque. De ballon is opgeblazen om de ader-blokkerende plaque tegen de vaatwand, dan gedefleerd aan de hand. De stent is het schip op dezelfde locatie ingevoegd en vervolgens geopend. De stent blijft dan in de slagader, houden het open en het bloed stroomt.

Belang van voeding

Met een stent procedure betekent niet dat je bent genezen van coronaire hartziekte. "Er zijn behandelingen, niet", zegt Clyde Yancy, voorzitter van de American Heart Association, die ook als een cardioloog aan Baylor University Medical Center fungeert. Naast de stent-plaatsing is aanbrengen van levensstijlveranderingen een integraal onderdeel van een totale programma te minimaliseren verder weerslag van coronaire hartziekte. Yancy en andere deskundigen raden aan regelmatige lichaamsbeweging, vermijden van roken en het eten van een hart-gezond dieet.

Richtlijnen van het dieet

Een hart-gezond dieet is er een die is laag in natrium, evenals lage in trans en verzadigde vetten en cholesterol. Om erachter te komen wat zijn precies deze voedsel keuzes, de American Heart Association zegt dat je moet kijken naar het deelvenster voeding op de levensmiddelenetiketten van in de supermarkt. Eet voedingsmiddelen die vrij zijn van tans vetten, ook wel genoemd "gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën." Kijk ook op de etiketten voor levensmiddelen die laag in natrium en cholesterol zijn.

Specifieke levensmiddelen

Nora Saul, een Diabetes-Educator gecertificeerd en Manager van voeding onderwijs op het Joslin Diabetes Center, gebruikt de American Heart Association richtsnoeren om aan te bevelen de soorten en hoeveelheden voedsel je uitproberen moet om te eten op een regelmatige basis, nadat u hebt ondergaan stent-plaatsing:

Minstens 4 1/2cups van fruit en groenten per dag.

Twee 3,5-oz. porties vis per week.

Ten minste drie één 1-oz porties volkorengranen.

Ten minste vier per porties van noten, zaden en bonen.

Niet meer dan twee per porties van verwerkte vleeswaren.

Maximaal sport per week van 36 oz. van suiker gezoete dranken--zoals frisdrank, dranken en vruchtensappen.


gerelateerde artikelen