Wat Is de aërobe metabolisme?

January 20

Wat Is de aërobe metabolisme?

Aërobe metabolisme is een manier om uw cellen te converteren van vet, koolhydraten en soms eiwit in energie, maar alleen in aanwezigheid van zuurstof. Aërobe metabolisme is traag, dus het is handig voor duurzame activiteiten zoals joggen of dansen in plaats van korte uitbarstingen van inspanning zoals sprinten of gewichtheffen.

Functie

Aërobe metabolisme zet vet en koolhydraten in eenheden van cellulaire energie genaamd ATP. Aërobe metabolisme is zeer efficiënt, produceren 34 moleculen van ATP van elke molecule glucose, in vergelijking met de twee moleculen van ATP anaërobe metabolisme genereert. Aërobe metabolisme is ook het enige middel waarmee uw cellen vet voor brandstof, dat deel van de reden waarom aërobe activiteiten gebruiken kunnen uitmaakt zoals zwemmen of fietsen zijn dergelijke een doeltreffend middel om gewicht te verliezen.

Betekenis

Je lichaam voert aërobe metabolisme hele dag lang om energie te leveren voor de activiteiten van het dagelijks leven. Omdat water en zuurstof vereist zijn aërobe metabolisme, is de reden dat mensen voortdurend ademen en een deel van de reden waarom u nodig om water te drinken. Koolhydraten zijn een noodzakelijk ingrediënt voor aërobe metabolisme--zelfs om vet te verbranden. Omdat de spieren en de lever kunnen slechts een beperkte hoeveelheid koolhydraten tussen de maaltijden worden opgeslagen, is aërobe metabolisme ook de reden waarom je moet eten van koolhydraten elke dag. Hoewel uw lichaam eiwit voor energie in het ontbreken van koolhydraten metaboliseren kan, is het een langzaam en inefficiënt proces. Aërobe metabolisme in de afwezigheid van koolhydraten kan alleen bijbenen activiteiten met een zeer lage energie kosten, waardoor je gevoel traag.

Effecten

Aërobe metabolisme produceert koolstofdioxide en water als bijproducten. De extra CO2-productie van keeping up met de eisen van de oefening is wat maakt je hard ademen wanneer u de oefening. Volgens de American College of Sports Medicine, op de capaciteit van hun maximale oefening, mensen alleen gebruiken 75% van de zuurstof die ze inademen, wat betekent dat er geen tekort aan lucht die is. In plaats daarvan, is de opbouw van extra kooldioxide in het bloed en de noodzaak tot uitzetting van het, dat je kort van adem maakt.

Misvattingen

Activiteiten niet uitsluitend aerobe of anaerobe. Anaërobe metabolisme is in feite de eerste stap in aërobe ademhaling. Beide soorten metabolisme voort gelijktijdig in verschillende mate afhankelijk van uw niveau van inspanning. Zelfs als je gaat lezen zitten, zijn uw cellen anaërobe metabolisme nog uitvoeren. De reden dat je niet buiten adem in rust is dat je cellen gemakkelijk duidelijk anaërobe metabolisme van bijproducten zo snel kunnen als u ze produceren.

Tijdsbestek

Aërobe metabolisme kan alleen een bepaald niveau van activiteit ondersteunen voordat het niet snel genoeg zuurstof verwerken kan te houden met de eisen van de cellen. Anaërobe metabolisme ondersteunt een extra activiteit voorbij dit punt, produceren melkzuur als bijproduct. De Sport Fitness adviseur legt uit dat bereikt uiteindelijk je lichaam een punt waar het is de productie van melkzuur sneller dan het kunt wissen, dwingt je om te vertragen. De hoeveelheid tijd die nodig is voor een persoon te raken die "muur", hangt af van de intensiteit van de oefening en haar individuele fitness-niveau.


gerelateerde artikelen