Vitamine D DHT remmen?

May 29

Bewijs suggereren niet dat vitamine D remt de productie van DHT, ook wel bekend als dihydrotestosteron. Dihydrotestosteron is een derivaat van testosteron. Het is meestal gekoppeld aan androgene alopecia of kaalheid. Hoge niveaus van DHT kunnen haaruitval veroorzaken in een follikel gevoelig voor dit hormoon. Een andere vorm van behandeling is noodzakelijk om te voorkomen en behandelen van de progressie van de haaruitval, omdat vitamine D zal niet helpen. Praat met uw arts alvorens vitamine D — of een andere aanvulling — om deze aandoening te behandelen.

DHT

Dihydrotestosteron is een bijproduct van testosteron. Volgens de American Association haar verlies vormt het als testosteron in aanraking met type II 5-alpha-reductase, een enzym in de olie-klieren van haarfollikels komt. Dihydrotestosteron kan de miniaturisatie van hormoon-ontvankelijk haarzakjes, met name van langdurige blootstelling. Als de follikels in omvang krimpen, wordt de omtrek van het haar verdunt totdat de follikel niet langer haar produceert, wat leidt tot kaalheid.

Vitamine D

Terwijl vitamine D is van essentieel belang voor uw algehele gezondheid, lijkt het niet te spelen een rol in de remming van dihydrotestosteron. Vitamine D wordt voorkomen dat de omzetting van testosteron in dit hormoon noch vermindert de hoeveelheid type II 5-alpha-reductase in het lichaam. Als het deed, kan ter aanvulling van de voeding met deze voedingsstof helpen vertragen de progressie van de haaruitval. De Office van Dietary Supplements voorkomt niet in het vitamine D als een vermeende gebruik voor remming van DHT.

Aanbeveling

In plaats van zelf het voorschrijven van vitamine D voor de remming van dihydrotestosteron, praat met uw arts. Medische professionals kunnen aanbevelen de meest geschikte vorm van behandeling. Voor mannen gaat dit meestal finasteride. Dit recept medicatie remt de productie van type II 5-alpha-reductase, waardoor vermindering van de productie van DHT en vertragen de progressie van de haaruitval. Voor vrouwen, spironolacton, cimetidine en zelfs hormonale substitutietherapie kunnen helpen verlagen de hoeveelheid androgenen — of mannelijke geslachtshormonen — in het lichaam, die kunnen blijken nuttig in de productie van DHT remmen.

Waarschuwing

Net als andere voedingsstoffen, kan extra vitamine D leiden tot bijwerkingen. Enkele van de meer voorkomende omvatten overmatige dorst, diarree, constipatie, braken, slechte eetlust, gewichtsverlies en vermoeidheid. Het wordt ook verbonden met bot pijn, jeukende huid en zere ogen, vooral wanneer hoge doses genomen. Vitamine D kan interfereren met de doeltreffendheid van bepaalde medicijnen, met inbegrip van Atorvastatine, calcium kanaal blokkers en digoxine. Praat met uw arts alvorens vitamine D om welke reden.


gerelateerde artikelen