Hiel stressfractuur symptomen

September 26

Hiel stressfractuur symptomen

Hoge impact activiteiten waarvoor veel lopen en springen kunnen overmatige stress plaats op het hielbeen. Stress fracturen of scheuren in het bot, moeten naar behoren worden behandeld teneinde een ernstiger pauze of andere complicaties te voorkomen. Het is belangrijk om te rusten van het gebied en medische hulp inroepen als de symptomen van een hiel stress fractuur optreden.

Pijn

In eerste instantie worden de pijn die optreedt bij een stressfractuur hiel mogelijk niet ernstig genoeg is om te stoppen met de activiteit wordt uitgevoerd. Het kan gewoon voel achy en alleen plaatsvinden tijdens gewicht dragende activiteiten. Rusten zal meestal te maken de pijn beter. Echter, indien onbehandeld, dat pijn zal geleidelijk blijven maar erger en zal worden gevoeld zelfs in rust, beweert de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen. De pijn kan ernstig maar worden zeer gelokaliseerde. Vroegtijdige behandeling kan leiden tot sneller herstel.

Zwelling en warmte

Een val of repetitieve beukende bewegingen op het hielbeen kunnen leiden tot een stress fractuur. Voordat een stressfractuur kan worden ontdekt op röntgenfoto's, stelt de hiel gebied kunnen opzwellen en voelen warm aan de aanraking, de American Academy of Family Physicians. Als de stress fractuur klein is, rusten en immobilizing het gebied mogelijk alles wat nodig is. Voor grotere fracturen, chirurgie mogelijk moet herstellen van het bot.

Blauwe plekken

Als blauwe plekken rond het gebied van de hiel, verschijnt dan de stress fractuur kan ernstige. De kneuzingen meestal omvat slechts een klein gebied ongeveer de grootte van een zilveren dollar. Echter in de meeste gevallen, kan tegen de tijd dat de huid wordt verkleurd, de stress fractuur zijn gevorderd tot een meer belangrijke breuk in het hielbeen versus slechts een kleine barst.


gerelateerde artikelen