De beste thee voor gezwollen amandelen

September 3

De beste thee voor gezwollen amandelen

Gezwollen amandelen of tonsillitis, zijn vaak het gevolg van de infectie veroorzaakt door pathogene micro-organismen. Consumeren suikerhoudende dranken of zuivelproducten kan irriteren gezwollen amandelen en verhogen van de symptomen. Aan de andere kant, kan het drinken van thee helpen verminderen symptomen van tonsillitis en schrikken van de proliferatie van bacteriën en andere ziekteverwekkers, hoewel vanaf 2012 geen studies had gekeken naar de directe effecten van thee drinken op gezwollen amandelen. Overleg met uw arts als uw keelpijn meer dan een paar dagen duurt.

Tonsillitis

Tonsillitis is een ontsteking of zwelling van de amandelen, die de lymfeknopen in de achterkant van je keel. De functie van uw amandelen uitfilteren van schadelijke bacteriën en andere micro-organismen voordat ze Voer uw slokdarm of luchtpijp, volgens PubMed Health. Soms uw immuun systeem is overweldigd of de virulentie van het pathogene agens is te groot en je amandelen bezwijken voor infecties en ontstekingen. Bacteriële infectie is de meest voorkomende boosdoener, met name de streptokokken soorten, maar virale infectie is ook mogelijk. Symptomen van gezwollen amandelen zijn een zere keel, moeite met slikken, een hese stem, oorpijn, hoofdpijn, koorts en koude rillingen.

Groene thee

Groene theebladeren bevatten een aantal fytochemicaliën, waarvan vele flavonoïden, die anti-inflammatoire, Anti-oxyderende en antimicrobiële eigenschappen worden weergegeven heten, volgens "Chinese Herbal Medicine: Materia Medica." Talrijke studies hebben aangetoond groene thee nuttig in de strijd tegen hart-en vaatziekten en repareren van beschadigd en ontstoken weefsel, hoewel flavonoïden ook effectief zijn in het doden van bacteriën. Extracten van groene thee uitgeoefend volgens een artikel gepubliceerd in "Moleculaire Nutrition and Food Research" in 2007, de sterkste antimicrobiële activiteit van alle de thees getest. Dit suggereert dat het drinken van groene thee verminderen de zwelling van de amandelen helpen kan als de zwelling wordt veroorzaakt door infectie, hoewel vanaf 2012 geen onderzoek bestonden ter ondersteuning van deze claim.

Zwarte thee en witte thee

Zwarte theebladeren bevatten ook gunstig flavonoïden, maar ze zijn vooral rijk aan tannines. Looizuur (tannine) de neiging om een drogende effect hebben omdat ze slijmproductie verminderen, en dit kan handig zijn bij het verminderen van het slijm dat zich in de achterkant van de keel als gevolg van tonsillitis ophoopt zijn. In tegenstelling tot groene thee, is commercieel geproduceerde zwarte thee gefermenteerd, die aanzienlijk vermindert de antimicrobiële vermogen van de plant fytochemicaliën, volgens het artikel van 2007 in "Molecular Nutrition and Food Research."

Witte thee is gemaakt van theeblaadjes die vóór de vervaldag worden geplukt en worden niet-gegiste, dat verhoogt de sterkte van de fytochemicaliën. Echter, kokend water vernietigt sommige gevoelige fytochemicaliën, dus het aanbevolen dat u alle thee in warm water in plaats daarvan steile.

Kruiden thee

Kruidenthee zijn niet gemaakt van theeblaadjes, dus een meer toepasselijke naam hot Kruideninfusies is. Vele kruiden en vruchten beeldschermeigenschappen anti-oxidant, anti-inflammatoire en antimicrobiële, die nuttig zijn kan in de bestrijding van infecties. Bramen, veenbessen, aardbeien en frambozen kunnen zijn vooral rijk aan antioxidanten en gemakkelijk worden gedroogd en kruideninfusies verfilmd. Kruiden die opmerkelijke antimicrobiële eigenschappen voor beeldscherm omvatten goldenseal wortel, chaparral blad, oregano en olijf blad, volgens "Principles and Practice van Fytotherapie: moderne kruidengeneeskunde." Kunt u laten kruiden en theeblaadjes steile in warm water gedurende ten minste 20 minuten om te halen zo veel van de fytochemicaliën mogelijk. Voor gezwollen amandelen, kan u overwegen koeling van de thee of infusie in de koelkast eerst en vervolgens gorgelen met het voor een paar minuten voor het doorslikken.


gerelateerde artikelen