Wat zijn de verschillende soorten hemangioom tumoren?

July 16

Wat zijn de verschillende soorten hemangioom tumoren?

Een goedaardige tumor die in de bloedvaten groeit is een medische aandoening genoemd hemangioom. Deze gemeenschappelijke letsels van de huid meestal ontstaan bij zuigelingen gedurende de eerste maand van het leven, verklaren gezondheidswerkers met Children's Memorial Hospital, Chicago. Een ouder of verzorger die vragen over de verschillende soorten hemangioom tumoren heeft moet een arts raadplegen.

Oppervlakkige hemangioom

Tumorous letsels die zich in de buurt van het oppervlak van de zuigeling huid ontwikkelen worden genoemd oppervlakkig hemangiomen, verklaren medische deskundigen met Cincinnati Children's Hospital Medical Center. Typisch, oppervlakkige hemangiomen verschijnen helderrode in kleur en liggen plat tegen de huid. Sommige kinderen kunnen ontwikkelen een oppervlakkige tumor genoemd een aardbei hemangioom, waardoor een verhoogd, rode laesie te verschijnen over de huid.

Diepe hemangioom

Een kind een hemangioom tumor binnen haar spieren, inwendige organen of in onderste huidlagen ontwikkelt heeft een soort huidlaesie een diepe hemangioom, genaamd volgens gezondheidsdeskundigen met kinder gezondheidszorg van Atlanta. Diepe hemangiomen kunnen altijd gelijkmatig weergegeven over het huidoppervlak, maar ontwikkelen een blauwe of grijze kleur. Dit soort hemangioom tumor niet aantoonbaar kan worden totdat een kind meerdere weken of maanden oud omdat het diep onder de huid, begint verklaart Cincinnati Children's Hospital Medical Center. Zodra gedetecteerd, kan een diepe hemangioom voelt stevig of rubberachtig aan de Aanraking.

Gecombineerde of gemengde hemangioom

Kinderen die de ontwikkeling van tumoren van de hemangioom binnen de bovenste huidlagen en in hun lichaam, lagere huidlagen of spieren hebben gecombineerd of gemengd hemangioom tumoren, verslag Cincinnati Children's Hospital Medical Center gezondheidswerkers. De letsels van de huid vertonen kenmerken van zowel de oppervlakkige en de diepe hemangiomen en rood en blauw in kleur kunnen voorkomen. Gecombineerde of gemengde hemangiomen kunnen worden weergegeven als platte of verhoogde laesies in de huid van de zuigeling.


gerelateerde artikelen