Kalium zout substituten

May 28

Kalium zout substituten

Bezuinigen op zout kan moeilijk zijn wanneer u hebt gewend geraakt aan zijn smaak. Kaliumhoudende zout substituten zijn een optie ter vervanging van natrium toegevoegd aan voedingsmiddelen door de zout shaker. Buitensporige kalium consumptie kunnen gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om te weten alle feiten voordat invaller zout te laten vallen in uw winkelwagen kruidenier.

Voordelen van kalium zout substituten

Verhoging van de hoeveelheid kalium die je verbruikt kan de bloeddruk verlagen en vervolgens het risico van een beroerte, verminderen volgens de British Medical Journal. Kalium zout substituten bieden gunstige bedragen van het mineraal aan uw dieet. Voor patiënten met hart-en vaatziekten, kan kalium verhogen het risico van onregelmatige hartslagen en hartfalen verminderen. Een ander voordeel aan kalium zout substituten is de vermindering van natrium toegevoegd aan voedingsmiddelen. Extra voeding natrium bij personen met zout gevoeligheid kan de bloeddruk verhogen. Tot slot, kalium zout substituten kunnen bieden de zilte smaak die veel mensen zonder de toegevoegde natrium hunkeren. Hoewel volgens Consumer Reports, sommigen de smaak van kalium zout substituten vinden te bitter.

Soorten kalium zout substituten

De Cleveland Clinic geeft verschillende soorten zout vervangingsmiddelen beschikbaar is voor consumenten. "Lite" of "natriumarm" producten bevatten een mengsel van kalium en natrium. Voorkomende merken behoren Morton Lite zout mengsel en Diamond Crystal zout gevoel. "Natrium gratis" producten zijn vaak 100 procent kaliumchloride en vervangen alle natrium toegevoegd aan je eten van het zout shaker. Gemeenschappelijk merk namen zijn "Nu-zout" en "No zout," die zijn beschreven als proeverij metalen door Consumer Reports. Als alternatief, specerijen en kruiden producten zoals "Mrs. Dash" geen natrium of bevatten kalium.

Gevaren van kalium zout substituten

Nierziekten kan maken steeds meer kalium-inname dodelijk. De Cleveland Clinic heeft aangegeven de zieke nier kan niet kalium wat tot een aandoening genaamd hyperkaliëmie of hoge bloed kalium leiden kan uitscheiden. Hyperkaliëmie kan dodelijk zijn. Medicatie interactie met kalium zout vervangers kunnen aan het lichaam gevaarlijk zijn. Recept medicatie voor bepaalde hartaandoeningen, met inbegrip van diuretica en bloed verdunners, kan communiceren met het kalium in de plaatsvervanger hartfalen en plotselinge dood veroorzaakt. Over-the-counter-medicijnen, met inbegrip van ibuprophen en aspirine, kunnen ook leiden tot gevaarlijke reacties.

Aanbevelingen

Verminderen van uw inname van natrium is een gezonde aanbeveling voor iedereen. Columbia University raadt aan te spreken met een arts voordat het omzetten van kalium zout invaller, vooral wanneer vooraf bestaande medische aandoening(en) zijn betrokken. In het ideale geval een geleidelijke afname van de je inname van zout, door het opnemen van kruiden en specerijen in voedingsmiddelen, het beste is voor je lichaam. Net als de smaak voor zout wordt verworven, als is de smaak voor de werkelijke voedingsmiddel minus de toegevoegde zout. Neem het langzaam en uiteindelijk u niet zelfs missen die zilte smaak.


gerelateerde artikelen