Pijnlijke enkels van basketbal

January 5

Pijnlijke enkels van basketbal

Achiness in de enkels tijdens het spelen van basketbal kan plotseling optreden van een plotselinge blessure of geleidelijk ontwikkelen na verloop van tijd, en het kan resulteren uit een verscheidenheid van voorwaarden en fouten. Enkel achiness kan niet alleen van invloed op de manier dat u basketbal spelen, het kan je spel voortijdig stoppen en u te weerhouden van toekomstige spelen.

Mogelijke oorzaken

Tijdens het spelen van basketbal als je niet opwarmen of niet draag ondersteunende schoenen kunt u pijnlijke enkels ervaren. Basketbal vereist frequente zijwaartse bewegingen die kunnen uw enkels, stam, met name wanneer u de bal verdedigen, dwingt je om te stoppen met snel, plant je voet en snel in de tegenovergestelde richting. Daarnaast gescheurde landing mis na springen of draaien je lichaam leiden een verstuiking tot kan, pees, spier trekken, gescheurde gewrichtsbanden of zelfs een gebroken enkel. Buitensporige praktijk of spelen kan ook de enkels benadrukken en leiden tot aandoeningen zoals Achilles tendinitis of plantaire fasciitis. Buiten asfalt rechtbanken bieden niet voldoende demping en extreme stress kunnen plaatsen op de enkels, wat resulteert in pijn.

Behandelingsopties

Rust je enkels en zich onthouden van het spelen van basketbal totdat de schade geneest. Je enkel immobiliseren met behulp van krukken of een brace indien nodig te verlichten pijn en ontmoedigen van re-blessure. Comprimeren van je gewonde enkel en ontsteking verminderen door toepassing van ijs op je enkel over niet meer dan 15 minuten per keer. Prop je voet omhoog voor de afvoer van vloeistoffen uit de buurt van de site schade, en aan het verminderen van pijn en zwelling. Enkel ernstige pijn vereist behandeling dan een arts of sport letsel therapeut die kunt toepassen van een gipsen, medicijnen voorschrijven of operatief herstellen van de schade.

Preventie

Strek je enkels met een oefening zoals enkel cirkels en opwarmen met een lichte activiteit zoals het levendige lopen voordat u basketbal spelen. Altijd draag goed passende schoenen die zijn ontworpen voor basketbal, en die zorgen voor voldoende demping en ondersteuning van de enkel. Het versterken van de spieren in uw bovenste en onderste lichaam door training met gewichten, uw eigen lichaamsgewicht of een elastische band. Met sterke spieren zal helpen verminderen van de impact van het spelen van basketbal, die helpen kan om enkel verwondingen te verhinderen.

Waarschuwingen

Neem contact op met een arts als enkel pijn is ernstige, chronische, vergezeld door zwelling of als u vermoedt dat een verstuiking of breuk. Linker onbehandeld, verwondingen, zoals een verstuiking of breuk zal leiden tot verdere schade of instabiliteit van de gewrichten in de enkel, ernstige en chronische pijn of zelfs de vroege begin van aandoeningen zoals artritis. Bovendien, veroorzaken ernstige schade littekenweefsel te bouwen op de enkel gebied, resulterend in problemen met enkel flexibiliteit en bereik van de beweging.


gerelateerde artikelen