Contra-indicaties voor Tylenol

January 2

Contra-indicaties voor Tylenol

Tylenol is de handelsnaam voor de generieke geneesmiddelen paracetamol. Dit medicijn komt in vele verschillende vormen, zoals capsules, zetpillen voor rectale toediening en een geconcentreerde vloeistof voor kinderen en zuigelingen. Tylenol kan worden verkregen zonder een recept en wordt meestal gebruikt voor vermindering van de koorts, pijn en milde pijn. Ondanks haar brede beschikbaarheid zijn er redenen waarom bepaalde mensen Tylenol niet moet gebruiken. De medische term hiervoor is contra-indicatie en moet u niet Tylenol gebruiken zonder deze kwesties bespreken met uw arts eerst.

Paracetamol allergie├źn

Als u een allergische reactie op Tylenol of een product met paracetamol heeft gehad, moet u dit product niet gebruiken zonder hierover met uw arts. Typische symptomen van een allergische reactie van paracetamol suggestieve omvatten netelroos of een uitslag en maag pijn. Als u van kortademigheid last of zwelling van het gezicht of nek na het nemen van Tylenol, u moet contact opnemen met een arts onmiddellijk, kan zoals dit is een ernstige allergische reactie en levensbedreigend. Het donker bruin plassen of met lichte of klei-gekleurde ontlasting na het nemen van Tylenol kan duiden op leverschade en behoeften worden besproken met uw arts.

Lever dysfunctie

Als u zijn al gediagnosticeerd met een lever ziekte, zoals hepatitis, leverkanker of levercirrose, of een levertransplantatie heeft gehad, is dat alleen een contra-indicatie voor het nemen van Tylenol. Sommige van deze ziekten, zoals cirrose, zijn al uw lever schadelijk dus dat delen van het niet naar behoren. Als u Tylenol meenemen in een actieve lever ziekte, de Tylenol zal niet worden gemetaboliseerd en snel kan leiden tot toxiciteit, effectief het vergiftigen van uw lichaam en verdere nadelige gevolgen voor uw lever.

Alcoholgebruik

Tylenol mogelijk niet de beste keuze van pijnstiller als u alcoholische dranken dagelijks consumeren. Leverschade kan optreden wanneer een matige alcohol drinker zelfs een normale dosis van Tylenol neemt. Herstellen van alcoholisten moet bespreken hun lever functies met hun arts alvorens Tylenol, aangezien de lever tijd om te genezen nadat u stoppen met het drinken van alcohol vergt.

Voorschriftmedicijnen

Bepaalde voorschriftmedicijnen kunnen veranderen de manier waarop uw lichaam metaboliseert of processen Tylenol. Het bloed Verdunnende medicatie warfarine, ook bekend onder de merknaam Coumadin, moet nauwlettend worden gevolgd wanneer genomen met Tylenol, zoals het samengestelde effect van de medicijnen kan uw bloed dun te veel. Bovendien elke voorschriftmedicijnen die kunnen invloed hebben op uw lever, zoals isoniazide, die is genomen voor tuberculose, kan mogelijk schade toebrengen aan uw lever wanneer genomen met Tylenol. Andere pijnstillers met inbegrip van Motrin en Naproxen kunnen schade toebrengen aan uw nieren wanneer genomen in combinatie met Tylenol. Als u voorschriftmedicijnen dagelijks neemt, moet u het gebruik van Tylenol bespreken met uw arts alvorens eventuele doses.


gerelateerde artikelen