Wat zijn de gevaren van fenegriek?

November 16

Wat zijn de gevaren van fenegriek?

Fenegriek, een kruidensupplement gemaakt uit de zaden van de plant Trigonella foenum-graecum, heeft een aantal traditionele toepassingen. Moeders die borstvoeding geven gebruiken om melk aanbod te vergroten. Fenegriek is ook gebruikt als een alternatief medicijn voor diabetes, ontsteking en voor het opwekken van de bevalling. Zoals elke drug, kan fenegriek hebben sommige potentieel ernstige bijwerkingen. Neem geen fenegriek bijvoederen zonder het gebruik ervan te bespreken met uw arts.

Bloeden

De ingrediƫnten die schadelijke effecten in fenegriek veroorzaken kunnen omvatten coumarinen, die kunnen het bloed dun en overmatig bloeden bij sommige mensen kunnen veroorzaken. Het niet bekend of de dosis in fenegriek hoog genoeg is om dit effect te veroorzaken, de eMedTV Staten. Echter, mensen die hebben onderliggende bloeden stoornissen of die bloed dunner wordend medicijnen of anticoagulantia nemen niet mag fenegriek zonder toestemming van hun arts, omdat meer bloeden kan optreden. Tekenen van excessief bloeden zijn gemakkelijk blauwe plekken, bloed braken of passeren van donkere, teerachtige ontlasting.

Zwangerschap

Omdat fenegriek een baarmoeder stimulant is wanneer genomen in hoge doses, nemen de drug tijdens de zwangerschap kan leiden tot uteriene contracties die tot premature arbeid leiden kunnen. Fenegriek heeft hetzelfde effect als oxytocine, een drug die samentrekkingen van de baarmoeder in cavia's induceert, volgens KellyMom, de website van borstvoeding consultant Kelly Bonyata. Het gebruik van de drug als een koken kruid veilig, volgens Babycentre is, maar niet moeten supplementen worden genomen op elk gewenst moment tijdens de zwangerschap, met inbegrip van tijdens arbeid, zonder toestemming van uw arts.

Diabetes

Fenegriek kan insuline productie, die kan lagere niveaus van de glucose van het bloed verhogen. Hoewel dit misschien nuttig zijn voor diabetici, kan fenegriek naast anti-diabetische geneesmiddel nemen hypoglykemie of lage bloedsuikerniveaus veroorzaken. Hypolgycemia kan leiden tot irritatie, tremor, zweten, honger en nervositeit kan leiden tot flauwvallen, coma en de dood als ze niet behandeld. Als u diabetes hebt, vraag dan uw arts alvorens dit supplement te nemen.

Diarree

Fenegriek kan irritatie van maag, met inbegrip van diarree. Een zogende baby die diarree ontwikkelt kan worden gedroogd. Let op tekenen van diarree of dehydratatie in uw baby neemt u fenegriek om melk aanbod te vergroten. Zingt van uitdroging zijn een daling in het aantal natte luiers, losse huid of een verzonken zwak op de top van het hoofdje van de baby.

Allergische reacties

Fenegriek behoort tot dezelfde familie als kikkererwten en pinda's; een allergie voor een bestanddeel kan ook leiden tot een allergische reactie op fenegriek. Let op tekenen van allergische reacties zoals huiduitslag, kortademigheid, netelroos, gezicht zwelling, moeite met ademhalen of instorting. Onmiddellijke hulp inroepen als ernstige allergische symptomen verschijnen.


gerelateerde artikelen