Lijst van voedingsmiddelen in de graan-groep

September 28

Lijst van voedingsmiddelen in de graan-groep

Overzicht

Granen zijn de vruchten van één geplaatste grassen zoals gerst, tarwe en rogge. Hoewel voedingsmiddelen op basis van graan is make-up van een meerderheid van de Amerikaanse dieet, zijn veel gemaakt van geraffineerde granen zoals wit meel, die laag is in voedingswaarde. Brood, granen en pasta behoren tot de vele voedsel producten gemaakt van granen, maar moet u hele korrels typen voor ten minste de helft van uw porties van graan.

Brood, broodjes en broodjes

Lijst van voedingsmiddelen in de graan-groep

Brood is gemaakt van granen zoals tarwe, rogge en rijst. Wit brood is gemaakt van geraffineerde granen, terwijl de hele tarwe, rogge, en anderen bevatten ongeraffineerde granen. Brood en broodjes gemaakt van hele korrels zijn veel voedzamer dan degenen gemaakt van geraffineerde granen. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw, kan het nodig om te controleren de lijst van de ingrediënten om te bepalen of brood hele granen, karamel kleur bevat wordt soms toegevoegd aan wit brood te geven het uiterlijk van volkoren zijn.

Noedels en Pasta

Lijst van voedingsmiddelen in de graan-groep

Pasta's zoals spaghetti en macaroni zijn gemaakt van granen zoals tarwe en gerst. Volgens de National Association van de Pasta komt pasta in vele verschillende vormen, zoals elleboog, wiel of shell macaroni, evenals engel haar pasta, noedels van ei en linguine. Zoals met brood, is het nodig om te lezen van de lijst van de ingrediënten om te bepalen van de werkelijke graan inhoud van verschillende pasta's.

Granen

Lijst van voedingsmiddelen in de graan-groep

Zowel warme als koude ontbijtgranen bestaan voornamelijk uit granen. Tarwe is de meest voorkomende graan in ontbijtgranen, hoewel zij ook, maïs, rijst, gerst en andere granen bevatten kunnen. Havermout is gemaakt van haver, terwijl koude ontbijtgranen vaak een combinatie van granen bevatten. Hoewel haverzemelen niet technisch een korrel is, is het vaak toegevoegd aan granen voor de hoge vezelinhoud.

Snacks

Lijst van voedingsmiddelen in de graan-groep

Een populaire vetarme snacks, zoutjes zijn gemaakt van tarwe en andere granen. Zowel zacht en krokante krakelingen bevatten tarwe, meestal in de geraffineerde vorm. Meeste zoutjes zijn vergelijkbaar in vorm, maar andere variaties bestaan, zoals de stok, lus en letter vormen. Andere graan gebaseerde snacks maken goede, gezonde toevoegingen aan uw dieet. Voorbeelden zijn popcorn, vooral wanneer gekookt in hete lucht zonder toegevoegde boter of olie en snacks zoals chips en cheesy snacks die zijn gebakken in plaats van gebakken.

Crackers

Lijst van voedingsmiddelen in de graan-groep

Crackers gemaakt van hele en geraffineerde meel behoren tot de groep van graan. Crackers met geraffineerde granen zijn meestal gemaakt van tarwemeel, terwijl volkoren crackers tarwe, rogge of een multi graan-mengeling van verschillende soorten granen kunnen bevatten.


gerelateerde artikelen