Wat zijn de voordelen van blauwe bosbessen?

September 29

Wat zijn de voordelen van blauwe bosbessen?

Bilberry vrucht is zowel een levensmiddel en een mogelijke oplossing voor verschillende gezondheidsproblemen. Blauwe bosbessen bevatten chemische stoffen genaamd anthocyanosides met antioxiderende eigenschappen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC), evenals de antioxidant vitamine C. antioxidanten voorkomen, verminderen en omkeren van de schade aan cellen van vrije radicalen die van oxidatieve stress ontwikkelen. De UMMC wijst erop dat onderzoek voor de effecten van blauwe bosbessen op mensen, en de meeste studies richten op soortgelijke antioxidanten of de effecten van blauwe bosbessen op dieren of in het laboratorium ontbreekt. Mensen kunnen de potentiële voordelen van blauwe bosbessen krijgen door het eten van hen vers of gedroogd, blauwe bosbes thee drinken, of het nemen van de blauwe bosbes extract van bladeren of bessen gestandaardiseerd aan 25 procent anthocyanidine inhoud.

Chronische veneuze insufficiëntie

Europese gezondheidswerkers gebruiken blauwe bosbes extract voor de behandeling van chronische veneuze insufficiëntie, volgens de UMMC, met behulp van een gestandaardiseerde extract Vaccinium myrtillius anthocyanoside (VMA) genoemd. In chronische veneuze insufficiëntie, raken kleppen in been aderen die bloed naar het hart voeren beschadigd, wat resulteert in zwelling, pijn, jeuk, spataderen en ulcera huid been. De inhoud van de anthocyanoside van de bosbes lijkt bloedvaten versterken en deze symptomen verminderen.

Bloedstolsel preventie

Anthocyanosides kan voorkomen dat de oxidatie van low-density lipoprotein (LDL), de zogenaamde slechte cholesterol, die is een primaire risicofactor voor plaque-opbouw in de bloedvaten (atherosclerose) die tot een hartaanval of beroerte leiden kunnen. Deze chemicaliën ook voorkomen dat bloedplaatjes uit clumping samen, dat vermindert de kans op vorming van bloedstolsel, zoals uitgelegd door de UMMC.

Diabetes en retinopathie

Blauwe bosbes bladeren hebben een traditioneel worden gebruikt voor de regulering van de bloedglucose bij mensen met diabetes. Onderzoek met zowel mensen als dieren ondersteunt dit gebruik, volgens de Amerikaanse National Institutes of Health (NIH). Blauwe bosbes kan ook nuttig zijn bij de behandeling van retinopathie, schade die aan het netvlies van het oog als gevolg van chronisch hoge bloedsuikerspiegel of hoge bloeddruk optreden kan.

Gastro-intestinale voordelen

Traditionele Europese geneeskunde omvat blauwe bosbes als een behandeling voor diarree, zoals opgemerkt door de UMMC. Bilberry vrucht bevat tannines die verminderen intestinale ontsteking, en adstringerende eigenschappen die samentrekken en draai van weefsels. Laboratorium en dierlijke studies ondersteunen ook het gebruik van blauwe bosbes extract voor genezing van maagzweren, volgens de NIH.


gerelateerde artikelen