Kan lijnzaadolie mijn maag van streek?

March 1

Kan lijnzaadolie mijn maag van streek?

Lijnzaadolie is natuurlijk afgeleid van het zaad van de vlas plant. Lijnzaadolie is een uitstekende bron van omega-3 vetzuren, vooral alpha-linoleenzuur, en is vergelijkbaar met visolie in termen van voordelen voor de gezondheid. Als gevolg van de anti-inflammatoire eigenschappen van omega-3 vetzuren nemen sommige mensen lijnzaad olie voor irritatie van de maag en ter verbetering van de spijsvertering, hoewel in grote hoeveelheden kan het leiden tot maagklachten. Het eten van teveel lijnzaad, dat rijk is aan vezels, is een meer waarschijnlijke oorzaak van gastro-intestinale overstuur. Overleg met uw arts hebt u een chronisch last van de maag.

Lijnzaadolie

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center bevat lijnzaadolie tussen de 50 en 60 procent omega-3 vetzuren in de vorm van alpha-linoleenzuur of ALA. Je lichaam converteren niet ALA nuttige vetten zoals gemakkelijk als het doet EPA en DHA, die de omega-3 vetzuren in visolie, zodat lijnzaadolie niet wellicht de zelfde gezondheidsvoordelen als visolie, maar ze vergelijkbaar zijn. Voordelen van het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zijn verminderde inflammatoire respons en het verminderde risico van bloedstolsels.

Vormen van lijnzaadolie

Lijnzaadolie is beschikbaar als een vloeistof, die wordt genomen mondeling, of in capsulevorm. Goede kwaliteit lijnzaadolie is gemaakt met behulp van vers geperste zaden, en vervolgens het wordt verwerkt bij lage temperaturen zonder licht, extreme hitte of zuurstof omdat het wordt gemakkelijk vernietigd binnen deze voorwaarden, volgens het "woordenboek van de Food Science and technologie." Als zodanig, lijnzaadolie wordt gebotteld in donkere glazen containers en is gevoelig voor snel draaien ranzig zonder koeling. Lijnzaadolie moet koud verbruikt en moet nooit worden verwarmd of gebruikt voor het koken.

Lijnzaadolie en maagklachten

Nemen van teveel van om het even wat, ongeacht de voordelen voor de gezondheid, kan leiden tot maagklachten en lijnzaadolie is geen uitzondering. Als zodanig, kan inname van grote hoeveelheden van lijnzaadolie veroorzaken een maagklachten, misselijkheid en diarree in sommige individuen. Aanbevolen doseringen variëren van 1 tsp. dagelijks tot 1 tbsp. drie keer per dag, maar maagklachten kan worden geactiveerd door gewoon de gedachte van sommige voedingsmiddelen, dus beginnen met kleine doses van lijnzaadolie om te beginnen met. Verder Vermijd lijnzaad olie te nemen als u allergisch voor lijnzaad of lijnzaad bent, zoals allergische reacties kunnen gastro-intestinale overstuur bevatten. Tot slot, zorg ervoor dat uw lijnzaad niet ranzig, omdat de inname van ranzige olie kan maagklachten en braken veroorzaken.

Problemen met grond lijnzaad

Gemalen lijnzaad, maar niet de lijnzaadolie, bevat een vezelige samengestelde lignan genoemd. Volgens «««MayoClinic.com, nuttigen van grote hoeveelheden grond lijnzaad een laxerend effect heeft en diarree, een verhoogd aantal stoelgang en buikpijn kan veroorzaken. Verder eten grote hoeveelheden van lijnzaad zonder voldoende hydratatie kan leiden tot ernstige constipatie vanwege het absorberend effect van lignan. Nuttigen van lijnzaadolie, hoeft niet dezelfde problemen.


gerelateerde artikelen