De cardiovasculaire voordelen en Harms van gember

April 7

De cardiovasculaire voordelen en Harms van gember

Traditionele geneeskunde is de ondergrondse stam, of wortelstok, van de gember kruid al eeuwen gebruikt. Hoewel de meeste medicinale toepassingen van gember voor gastro-intestinale problemen zijn, suggereert enig bewijs dat gember ook cardiovasculaire voordelen kan bieden. Teveel gember kan schadelijk zijn voor mensen met bepaalde soorten hartproblemen, echter, dus het is belangrijk om te praten met uw arts voordat u gember aan uw dieet toevoegen.

Identificatie

Native naar Azië, gember is een gemeenschappelijke keuken kruid. De Universiteit van Maryland die Medical Center stelt dat de wortel van de gember actieve bestanddelen heeft, met inbegrip van vluchtige oliën en prikkelende fenol verbindingen. Gember kan helpen verminderen ontsteking en misselijkheid. De geneeskrachtige componenten van gember werken voornamelijk in de maag en darmen, volgens MedlinePlus. Gezondheidswerkers aanbevelen gember voor de behandeling van reisziekte, zwangerschap-gerelateerde misselijkheid, misselijkheid en braken na chirurgie of chemotherapie en artrose.

Cardiovasculaire voordelen

De Universiteit van Maryland Medical Center citeert verscheidene voorbereidende studies die suggereren gember kan lager cholesterol en stolling van bloed verhinderen. Uw bloed van stolling stoppen kan het helpen van mensen met hart-en vaatziekten, waar de bloedvaten verstopt raken en leiden tot een hartaanval of beroerte. Hoog cholesterolgehalte kan ook leiden tot verstopte slagaders wanneer de cholesterol op de wanden van de slagader opbouwt. Gember kan ook helpen om bloeddruk, een andere indicator van hart-en vaatziekten te verlagen.

Onderzoek

Een studie gepubliceerd in 2005 in het "Journal van cardiovasculaire farmacologie" gevonden dat gember bloeddruk in gecontroleerde experimentele omstandigheden verlaagde. Onderzoekers onderzocht de cardiovasculaire effecten van gember op de bloeddruk van verschillende dieren. Met behulp van ruwe extract van verse gember intraveneus geïnjecteerd in ratten, vonden onderzoekers een daling van de dosis-afhankelijke bloeddruk. Verdere experimenten in dit onderzoek suggereren dat de bloed-druk-verlagende werking van gember als gevolg van de blokkade van spanning-afhankelijke calcium kanalen is. Onderzoekers heeft echter niet onderzocht voor de effecten van gember op de bloeddruk van de mens.

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel gember cardiovasculaire voordelen hebben kan, kan het ook schadelijk zijn voor mensen met hart-en vaatziekten. MedlinePlus merkt op dat hoge doses van gember hartaandoeningen kunnen verergeren. Mensen met lage bloeddruk of die zich al op bloeddruk medicijnen kunnen ervaren een onveilige daling van de bloeddruk of hartslag onregelmatigheden bij het nemen van gember, die ook met andere medicijnen samenwerken kan, met inbegrip van bloed verdunners. Andere bijwerkingen zijn mild en brandend maagzuur, diarree en algemeen maagongemak omvatten. Praat met uw arts alvorens gember.


gerelateerde artikelen