Veroorzaakt een tekort van vitamine B-12 Petechiae?

May 8

Veroorzaakt een tekort van vitamine B-12 Petechiae?

Je lichaam gebruikt van vitamine B-12 verschillende dagelijkse activiteiten uit te oefenen en is een belangrijke voedingsstof die u bij uw dieet aanvragen moet. Voedingsmiddelen zoals vis, lever, kokkels, rundvlees en ham zijn alle goede bronnen van vitamine B-12, maar u kunt ook gebruiken multivitaminen of andere voedingssupplementen als je niet in staat om genoeg door uw dieet. Als u niet om genoeg vitamine B-12, verschillende negatieve bijwerkingen kunnen optreden, maar rode vlekken op je huid, bekend als petechiae, zijn niet over het algemeen geassocieerd met een tekort van B-12.

Vitamine B-12

Je lichaam maakt gebruik van vitamine B-12 als een essentieel nutriënt in neurologische functies, rode bloedcellen creatie en DNA-synthese, volgens het kantoor van Dietary Supplements, onderdeel van de National Institutes of Health. B-12 is oplosbaar, wat betekent dat u uitscheiden wat u niet gebruikt via uw urine en innemen van regelmatige bedragen van de vitamine door middel van uw dieet, omdat je lichaam het niet opslaat.

Petechiae

Petechiae zijn kleine, ronde vlekken die worden weergegeven op uw huid. Deze vlekken meestal verschijnen rode, bruine of paarse, vergelijkbaar met een huiduitslag, maar zijn het resultaat van het bloeden die onder de huid zelf, volgens de Mayo Clinic.com plaatsvindt. Deze vlekken niet wijzigen of kleur verliezen wanneer u hen onder druk en meestal vrij klein zijn, verschijnen in clusters.

Vitamine B-12 tekort

Vitamine B-12 tekorten doen zich meestal voor wanneer u niet genoeg krijgen van de voedingsstoffen uit je voeding of omdat uw lichaam heeft een medische aandoening waardoor je minder goed in staat om te absorberen uit uw voedsel. Hebt u een vitamine B-12 tekort, kunt u een scala aan symptomen die vermoeidheid, zwakte, constipatie en verlies van eetlust omvatten, volgens het kantoor van Dietary Supplements ervaren. Er kunnen ook problemen zoals tintelingen in je handen of voeten, moeilijkheid, behoud van uw saldo, depressie, geheugenverlies en een pijnlijke mond of tong. Petechiae zijn echter niet over het algemeen geassocieerd met een tekort van B-12.

Vitamine B-12 tekort en Petechiae

U kunt petechiae hebben als u hebben een vitamine B-12 tekort, maar dat betekent niet dat de oorzaken van het tekort de plekken van de huid. According to Mayo Clinic.com, petechiae in adults are typically caused by reactions to some medications, as well as medical conditions such as mononucleosis, measles, lupus, leukemia and rheumatoid arthritis. Bij zuigelingen, kunnen vitamine K-deficiëntie en infantiele scheurbuik veroorzaakt door vitamine C deficiëntie ook aanleiding geven tot petechiae, maar niet een vitamine B-12 tekort.


gerelateerde artikelen