Hoe beïnvloedt proteïnetekort het immuunsysteem?

May 20

Hoe beïnvloedt proteïnetekort het immuunsysteem?

Proteïne deficiëntie, ook bekend als kwashiorkor, is een aandoening die vloeit uit een gebrek aan hoogwaardige eiwitten in de voeding voort. Geassocieerd met armoede, voedselonzekerheid of onvoldoende kennis van hoe de bouw goed uitgebalanceerde maaltijden, proteïne deficiëntie zorgt ervoor dat een scala aan structurele en fysiologische symptomen, zoals eiwit zo essentieel zijn voor je lichaam is. Bijvoorbeeld, is uw immuunsysteem sterk afhankelijk van uw dieet eiwit omdat veel componenten die nodig zijn voor immune functie eiwitrijke moleculen.

Achtergrond

Uw immuun systeem werkt om te verdedigen uw lichaam tegen bacteriën, virussen en elke stof die niet herkent. Het beschermt u ook tegen schade als gevolg van verwondingen aan uw weefsels. De complexiteit van uw immuun systeem vloeit voort uit de onderlinge afhankelijkheid op een assortiment van eiwitten en eiwithoudende cellen die in concert werken te strak reguleren uw immuun- en inflammatoire reacties zodat ze op de juiste manier omgaan met vreemde indringers of trauma zonder nadelige gezond weefsel. Omdat uw immuunsysteem op eiwitten leunt, kan een gebrek aan eiwit in uw dieet invloed hebben op hoe goed de systeemfuncties.

Witte bloedcellen

Witte bloedcellen of leukocyten, zijn een eiwitrijke onderdeel van uw bloed en neutrofielen eosinofielen, basofielen, monocyten, B-cellen en T-cellen. Neutrofielen verzwelgen binnenvallende bacteriën, terwijl eosinofielen virussen en parasieten vallen. Basofielen, minder overvloedig dan neutrofielen of eosinofielen, functioneren in allergische reactie. Monocyten zijn cellen die vervallen in macrofagen, die eten van vreemde stoffen en ziekteverwekkers en vervolgens aantrekken antilichamen en andere moleculen verder aanvallen de indringers. B cellen zijn verantwoordelijk voor de productie van het antilichaam, en T-cellen coördineren de productie en de vrijlating van immuun- en inflammatoire proteïnen genaamd cytokines en chemokines. Als u proteïne deficiëntie ondervindt, kan uw vermogen voor het synthetiseren van sommige of alle van deze leukocyten eiwithoudende worden gecompromitteerd, beperking van uw vermogen om infectie en herstel van de schade te bestrijden.

Antilichamen

Antilichamen zijn immuun moleculen, die afkomstig zijn van B-cellen, opgebouwd uit eiwitten. Hoewel zij dezelfde essentiële structuur hebben, verschillen de antilichamen in een bepaald deel van hun eiwit waarmee ze zich kunnen onderscheiden binnenvallende stoffen herkennen. Ze neutraliseren de buitenlandse entiteit door binding aan het dus het kan niet schadelijk voor andere weefsels, en ze trekken dan andere immuun moleculen die de ziekteverwekker of giftige stof vernietigen. Wanneer nodig, kunnen antilichamen specifiek voor een vreemd voorwerp vermenigvuldigen snel--maar liefst 2.000 antilichamenmolecules per seconde, volgens de Universiteit van Hartford. Echter, voor uw lichaam te monteren een effectieve immuunrespons, moet u voldoende eiwit in uw dieet. Met een proteïne deficiëntie, mei u niet zitten kundig voor synthetiseren voldoende antistoffen af een invasie van ziekteverwekkers te weren.

Cytokines en Chemokines

Uw T-cellen afscheiden eiwitmolecules genaamd cytokines en chemokines. Deze eiwitten zijn kritisch in zowel stimuleren van immune cellen, regisseren van hun activiteiten en het uitschakelen van immuun- en inflammatoire reacties als noodzakelijk om te voorkomen dat nadelige gevolgen voor gezonde cellen. De belangrijke regelgevende rol van deze eiwitten niet mogelijk, of mogelijk grillige, als u niet voldoende dieet eiwit consumeren.


gerelateerde artikelen