Kan ik nemen lijnzaadolie & visolie samen?

December 18

Kan ik nemen lijnzaadolie & visolie samen?

Lijnzaadolie en visolie zijn twee verschillende supplementen die een type onverzadigd vet bekend als omega-3 vetzuren bevatten. Deze supplementen worden vaak gebruikt om het risico patiënten cardiovasculaire problemen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om ontsteking te verminderen. Deze twee supplementen hebben soortgelijke mechanismen en als genomen in grote doses, leiden tot een potentieel ernstige bijwerkingen.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetten die niet kunnen worden gesynthetiseerd door het lichaam. Bijgevolg moeten deze "essentieel" aminozuren worden geconsumeerd vanuit de voeding of supplementen. Deze vetten, de toelichting van de Universiteit van Maryland Medical Center, zijn kritisch voor de juiste zenuw functie, dat is waarom ze soms gebruikt worden voor het behandelen van psychiatrische stoornissen zoals angst, schizofrenie, bipolaire wanorde en aandacht tekort hyperactieve stoornis. Omega-3 vetzuren worden ook aanbevolen voor mensen die hebben ziekten veroorzaakt door een overmatige ontsteking of hebben een verhoogd risico op een hartaanval.

Visolie

Visolie is één van de meest gebruikte supplementen van omega-3 vetzuur. Visolie bevat twee verschillende omega-3 vetzuren, bekend als EPA en DHA of Eicosapentaeenzuur en Docosahexaeenzuur (DHA). Volgens de National Institutes of Health kan visolie Verlaag uw triglyceridenspiegels en mogelijk lagere uw bloeddruk, terwijl ook waardoor het moeilijker voor bloedplaatjes aan formulier bloedstolsels. Mensen consumeren visolie zijn bijgevolg minder kans op een hartaanval. Visolie kan ook worden gebruikt om ziekten te behandelen gemedieerd door buitensporige ontsteking, zoals ziekte van Crohn en astma, hoewel meer onderzoek moet nog worden gedaan over de effectiviteit van visolie voor deze voorwaarden.

Lijnzaadolie

Lijnzaadolie bestaat uit tussen de 50 tot 60 procent van de omega-3 vetzuur alpha-linolzuur, de Universiteit van Maryland Medical Center staat. Ondanks zijn hoge niveau van omega-3 vetzuren lijkt lijnzaadolie niet zo effectief bij de behandeling van gezondheidsproblemen omdat alpha-linolzuur worden omgezet in EPA of DHA moet om actief in het lichaam. Hoewel dit proces niet bijzonder efficiënt is, kan lijnzaadolie helpen lagere cholesterol, voorkomen van hartaanvallen en verlichten de symptomen van het syndroom van Sjögren, een auto-immune aandoening die het oog beïnvloedt.

Risico's van visolie en lijnzaadolie

Hoewel zowel lijnzaadolie en visolie over het algemeen veilig voor mensen om te gebruiken zijn, veroorzaken nemen beide van deze supplementen potentieel ernstige bijwerkingen. EPA en DHA maken het moeilijk voor bloedplaatjes plakken aan elkaar en vormen van bloedstolsels. Hoewel dit het risico op een hartaanval vermindert, kan te veel EPA en DHA uw bloed te dun, waardoor uw risico van kneuzingen of gemakkelijk bloeden en het verhogen van uw risico op beroerte, volgens het November 2009 nummer van "Nutrition Research." Als u nemen beide van deze supplementen wilt, praat met uw arts; Bloedtesten die bloedstolling vermogen meten kunt u bepalen als uw bloed te dun is geworden.


gerelateerde artikelen