Wat veroorzaakt acne op het voorhoofd?

March 3

Wat veroorzaakt acne op het voorhoofd?

Uw voorhoofd--samen met uw neus en kin--is onderdeel van de T-zone, een gebied dat acne-gevoelig is voor veel mensen, vooral degenen met vette of gemengde huid. Zoals alle acne ontwikkelt voorhoofd acne wanneer de haarzakjes in je voorhoofd verstopt raken, waardoor er ontsteking en de vorming van rode of pus-tipped hobbels op je huid. Hebt u acne op je voorhoofd die niet reageren op home behandeling binnen zes weken, zie een dermatoloog--wellicht u medicatie om uw acne te behandelen.

Hormonale veranderingen

Uw menstruatiecyclus, zwangerschap en menopauze kunnen allemaal leiden tot je voorhoofd om uit te breken als je een vrouw. Verschuivingen in de hormoonspiegels kunnen leiden tot acne voor velen door stimulerende productie van olie die poriën verstoppen kan, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Overdreven exfoliërende

Scrubben kan helpen duidelijk puin uit poriën te verminderen acne, maar als u vaak of met agressieve producten exfoliëren, kunnen er het tegenovergestelde resultaat. Teveel afschilfering kan verspreiden acne bacteriën en veroorzaken uw olie-klieren te verhogen van de productie te compenseren, volgens de Los Angeles dermatoloog Howard Fein in Allure magazine.

Haarproducten

Styling gel, smoothing serums, haarspray en andere haarproducten kan veroorzaken acne op je voorhoofd als ze een kans hebben om zich daar ophopen, zegt Susan Binder, een New York City-gebaseerde dermatoloog in Glamour magazine's dagelijkse schoonheid blog. Hebt u een pony, kan uw voorhoofd nog meer acne-naar voren gebogen worden.

Hoeden en helmen

Als je regelmatig een hoed of helm dragen, kan de wrijving op je voorhoofd veroorzaakt bijdragen aan acne er, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Slapen aan de ene kant

Als uw acne aan slechts één kant van je voorhoofd, kunnen zij worden veroorzaakt door uw slaapgewoonten, volgens Binder. Consequent slapen aan de ene kant van je gezicht kan leiden tot breakouts aan de kant die wordt wrijven tegen uw kussen 's nachts.

Make-up residu

Niet wassen van je gezicht voordat je gaat om te slapen kunnen leiden tot acne op je voorhoofd omdat make-up residu een kans om uit te glijden in je poriën heeft, zegt Bay Area dermatoloog Katie Rodan in Allure. Rodan wordt uitgelegd dat je gezicht warmt terwijl je slaapt, waardoor het makkelijker voor om het even wat op uw gezicht te penetreren je poriën.


gerelateerde artikelen