Soorten Hyperbare Chambers

July 30

Overzicht

Een hyperbare kamer is de luchtdruk die hoger is dan de normale luchtdruk. Dit wordt gebruikt om zuurstoftherapie geven mensen door het verzadigen van hun organen of lichaamsdelen in 100 procent zuurstof. Een hyperbare kamer is een effectieve manier om hard-aan-genezen of ernstig geïnfecteerde wonden en een groot aantal andere medische aandoeningen te behandelen. Er zijn verschillende stijlen van hyperbare kamers, en ze verschillen in functionaliteit en effectiviteit.

Mono-Place Kamer

Volgens het centrum voor baromedisch onderzoek is de mono-place kamer de eenvoudigste en meest comfortabele en effectieve kamer te gebruiken. Deze kamer is ontworpen voor één behandeling van een individu. Met dit type van kamer, kan het hele lichaam worden ondergedompeld, waarmee 100 procent zuurstoftherapie moet worden verstrekt. Luchtdruk van de kamer is 2 1/2 tot 3 keer hoger dan de normale luchtdruk. De patiënt inhaleert zuivere zuurstof uit een kap of masker op zijn hoofd geplaatst en zuurstof doordringt het lichaam via de huid, die helpt om te wassen de stikstof uit het lichaam en de organen te verzadigen met geconcentreerde zuurstof.

Multi Place Kamer

De gecomprimeerde lucht-multi plaats zaal biedt zuurstoftherapie voor de behandeling van overal van 6 tot 12 personen in één keer en wordt beschouwd als minder effectief dan de mono-plaats-zaal. Nogmaals, voor deze behandeling, tassen of maskers worden geplaatst over het hoofd van ieder individu, die hen toestaat om te ademen in het verbeterde mengsel van zuurstof. Elke persoon heeft bovendien een luchtdruk binnen de kamer die is 2 ½ tot 3 keer hoger dan de normale luchtdruk. De multi plaats kamer kunnen rendabeler voor medische centra te gebruiken vanwege de toegenomen aantallen van de patiënt. Aangezien deze behandeling wordt gedeeld, is het echter niet haalbaar te passen de behandeling ten behoeve van een bepaalde persoon.

Actuele kamer

De actuele kamer wordt meestal gebruikt voor een persoon die heeft een hard-aan-genezen of besmette wond die niet op de normale behandelingen reageert. Dit type van hyperbare kamer is beschikbaar en wordt geleverd in een doos van vier eenheden, die een week levering. De kamer ziet eruit als een zak en rond een gebied van het lichaam zoals een been of een arm kan worden aangepast. Volgens de Wound Care Institute is het voordeel van de actuele kamer dat het thuis kan worden gebruikt voor de behandeling van hardnekkige wonden. Hierdoor kan de patiënt blijven in het comfort van haar eigen huis tijdens het ontvangen van de behandeling.


gerelateerde artikelen