Hoe kan gebrek aan slaap beïnvloeden uw cognitieve & motorische vaardigheden?

May 17

Hoe kan gebrek aan slaap beïnvloeden uw cognitieve & motorische vaardigheden?

Hoewel mensen vaak grap over het krijgen van hun schoonheid slaap, kan slaaptekort beïnvloeden een hele reeks van andere lichaamssystemen en functies, uit het geheugen te handigheid. Onvoldoende slaap kan invloed hebben op uw humeur, temperen uw motivatie, scheeftrekken van uw arrest en veranderen van je waarneming van gebeurtenissen, volgens de Harvard Medical School afdeling slaap geneeskunde.

Slaaptekort

Amerikanen zijn over het algemeen slaap beroofd, volgens een artikel van oktober 2007 in de "San Francisco Chronicle." Dagelijkse afleiding, werk en gezinsleven betekent dat 40 procent van de Amerikanen krijgen minder dan zeven uur slaap een nacht en 75 procent verslag slaapstoornissen één of twee avonden per week. De meeste mensen moet ten minste zeven tot acht uur slaap nachtelijke en sommige mensen zou kunnen nodig hebben maar liefst 10 uren van een nacht slapen. Zowel tieners als volwassenen hebben de neiging te krijgen onvoldoende slaap. Slaap deprivatie beïnvloedt hersenfunctie.

Aandacht en geheugen

Als je slaap beroofd, is het moeilijker om aandacht, waardoor het moeilijker om te leren efficiënt te besteden. Slaap is ook van invloed op uw mogelijkheid om te consolideren van herinneringen, die het proces waardoor herinneringen stabiel in de hersenen is komen zodat u ze later kunt openen. Gebrek aan slaap is ook van invloed op taken die motor coördinatie en prestaties, zoals het leren hoe te dansen of te raken van een honkbal vereisen. Als je slaap beroofd, werkt uw hersenen minder efficiënt. Het is moeilijker om te vinden van een geheugen opgeslagen of te coördineren van de informatie. Slaaptekort kan ook invloed hebben op de manier waarop u informatie interpreteren. Wanneer u niet goed uitgerust zijn, bent u meer kans op problemen ondervindt bij het beoordelen van een situatie, planning of het kiezen van de juiste gedrag.

Fouten, geheugen en besluiten

Artsen die werken lange uren die invloed hebben op hun slaappatroon visueel gehandicapten taal en wiskunde vaardigheden, zoals vermeld in een artikel van mei 2005 in het "British Columbia Medical Journal." Slaap-beroofd artsen meer moeite en hogere foutenpercentages bij het uitvoeren van de procedures zoals intubatie en laparoscopies, hebben meer kans om fouten te maken bij het interpreteren van elektrocardiogrammen hebben en hogere foutenpercentages bij het werken in intensive care units. Slaapgebrek veroorzaakt negatieve wijzigingen heeft ondergaan in cognitieve prestaties en invloed op lange-termijn geheugen en besluitvorming, volgens een artikel in oktober 2007 de kwestie van "Neuropsychiatrische ziekte en behandeling."

Verminderde coördinatie

Wanneer een persoon niet 17 uur geslapen heeft, heeft ze motorische vaardigheden, verminderde volgens het nationale Instituut van Justitie. Het niveau van bijzondere waardevermindering is vergelijkbaar met een niveau van de bloedalcohol van 05 procent, dat genoeg is om de invloed op je humeur, volgens de California State University Bakersfield Counseling Center. Als je 24 uur zonder slaap, het heeft hetzelfde effect als het wettelijk dronken, en spraak, evenwicht, coördinatie en oordeel zal schaden. De NIJ merkte ook op dat wanneer vermoeid officieren betrokken bij on-the-job ongevallen of verwondingen waren, de ongevallen opgenomen auto crashes die het gevolg is van verminderde hand-oog coördinatie.


gerelateerde artikelen