Bloed-aandoeningen die leiden bloedstolsels tot kunnen

June 23

Bloed-aandoeningen die leiden bloedstolsels tot kunnen

Normaal gesproken is er een evenwicht tussen de vorming van bloedklonters en hun vernietiging. Maar er zijn momenten wanneer dat evenwicht niet wordt gehandhaafd. Kanker, infecties, atherosclerose, bepaalde medicijnen en schade kunnen allemaal leiden tot bloed stolsels gevormd worden. Maar er zijn sommige bloed stoornissen die bloedklonters ook kunnen veroorzaken.

Proteïne C deficiëntie

Proteïne C deficiëntie is een gemeenschappelijk bloedziekte, volgens Dr. J. Ben Davoren in "Pathofysiologie van de ziekte." Het is gevonden in een op 200 mensen. Proteïne C is een eiwit dat wordt gemaakt in de lever en circuleert in de bloedbaan. Het doel is om zich te mengen met twee stoffen die bloedklonters vormen. Er zijn twee soorten proteïne C deficiëntie. Mensen hebben het soort genaamd type 1 hebben lage niveaus van proteïne C. Mensen die zijn gediagnosticeerd met type 2 hebben normale niveaus van de proteïne, maar het is niet zo actief als het moet.

Proteïne S deficiëntie

Proteïne S is een ander proteïne dat nodig is om te stoppen met stolsels vormen. Er zijn drie soorten proteïne S deficiëntie. Mensen met type 1 hebben lage niveaus van het eiwit. Mensen met type 3 ook hebben lage niveaus, maar een iets ander soort. Iedereen die type 2 heeft heeft abnormale proteïne die s. Davoren verklaart dat proteïne die c met een van de bloedstolling stoffen op een bepaalde plek bemoeien moet. Maar die plek is onttrokken aan proteïne die c. proteïne S dat verborgen plek aan proteïne C. blijkt Een deficiëntie of abnormaliteit in proteïne S betekent dus, proteïne C kan zijn werk doen en stoppen van de vorming van stolsels.

Gedissemineerde intravasculaire coagulatie

Gedissemineerde intravasculaire coagulatie is een bloedziekte waarbij stolsels worden gevormd in een ongecontroleerde wijze in de gehele van de bloedvaten, volgens "The Merck Manual voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg." Uiteindelijk, alle van de bloedplaatjes--het bloed cellen, die helpen vorm stolsels-- en stollingsfactoren zijn opgebruikt. Op dat moment, mensen met DIC zal hebben ongecontroleerde bloedingen. DIC kunnen weken of maanden te ontwikkelen. Maar soms, kan het ontwikkelen in slechts een kwestie van uren.

Antiphospholipid antilichaam syndroom

Dit is een auto-immune bloedziekte waarbij het immuunsysteem tast geen vreemde stoffen; het aanvallen eigen lichaam. In deze bijzondere aandoening vallen antilichamen bepaalde eiwitten. Deze eiwitten worden verondersteld te houden aan stoffen in de celmembranen en deze cellen verhinderen bloedstolling. Maar de antistoffen blokkeren dit proces en dat leidt tot de vorming van bloedstolsels. De aandoening heet antiphospholipid antilichaam syndroom, omdat de celmembranen fosfolipide membranen zijn, gemaakt van fosfor en lipiden (vetten). Zwangere vrouwen met deze bloedziekte dreigen grote verliezen van hun baby's, volgens de "Huidige medische diagnose & behandeling."


gerelateerde artikelen