Nek oefeningen voor artritis & duizeligheid

June 28

Nek oefeningen voor artritis & duizeligheid

Nek oefeningen voor artritis en duizeligheid kunnen bijdragen aan het verbeteren van bereik van de beweging en flexibiliteit in je nek, alsmede het verminderen van de druk op uw ruggenmerg en zenuwen. Bij het verminderen van druk, helpen nek oefeningen minimaliseren duizeligheid evenals sommige symptomen van artritis. Daarnaast kan uw duizeligheid voortvloeien uit vertigo, die je ook met nek en hoofd oefeningen behandelen misschien. Raadpleeg uw arts om ervoor te zorgen dat specifieke oefeningen geschikt voor uw artritis conditie zijn en te verifiëren dat uw duizeligheid niet een symptoom van iets meer serieus is.

Schouder Shrugs

Schouder haalt zijn schouders zullen helpen versterken van de spieren rond je nek, verbetering van de stabiliteit en het verminderen van de druk op je wervelkolom. Bovendien, zal schouder haalt, in combinatie met andere oefeningen, helpen verminderen van duizeligheid en de symptomen van hoogtevrees. Opstaan direct met je knieën licht gebogen en de armen langs je lichaam. Til je schouders richting de bovenkant van je nek, houdt ze op hun hoogste punt voor een telling van vijf hiervandaan. Langzaam lager uw schouders terug naar beneden voordat u ontspant. Herhaal de oefening 20 keer of totdat vermoeid. Als u verbeteren, verhogen de hoeveelheid tijd die u de lift houden.

Front rug Tilt

De voorkant terug tilt zal het verbeteren van bereik van de beweging in je nek, vermindering van pijn veroorzaakt door artritis. Zitten in een stoel met je rug recht en de voeten plat op de vloer. Til je hoofd naar achteren, verplaatsen van de achterkant van je hoofd naar de achterkant van je nek en houd voor een telling van vijf hiervandaan. Vanaf hier, langzaam lager uw hoofd terug naar de oorspronkelijke positie voordat het verlagen van je kin naar je borst. Houd deze positie voor een extra vijf seconden alvorens terug te keren. Herhaal totdat vermoeid.

Rotatie van de nek

Rotatie van de nek zal verbeteren uw bereik van de beweging aan uw linker- en rechterkant zo goed als helpen verminderen pijn veroorzaakt door artritis. Opstaan direct met je armen op uw zijden en knieën gebogen. Terwijl op zoek rechtdoor, het draaien van je hoofd naar het recht, blijven roteren tot u op zoek bent direct boven je rechterschouder. Houd deze positie gedurende enkele seconden vóór het roterende terug naar uw originele positie. Herhaal deze beweging aan de linker kant, bedrijf voor een extra paar seconden voordat ik terug naar het midden. Herhaal deze oefening totdat vermoeidheid.

Weerstand van de zijde

De kant weerstand oefening zal helpen bouwen spier- en kracht in je nek en schouders. Zit rechtop met beide voeten op de vloer en de armen langs je lichaam. Uw rechterarm buigen bij de elleboog, je rechterhand op de bovenste rechterkant van je hoofd brengen. Vanuit deze positie, probeer uw rechteroor om omlaag te brengen naar je rechterschouder. Als u dit doet, push up met uw hand, die weerstand voor je hoofd gedurende 10 seconden voordat u ontspant. Herhaal je bij de linker kant, afwisselend tussen de twee vijf keer eerder stoppen.


gerelateerde artikelen