Voordelen van prothetische benen

June 1

Voordelen van prothetische benen

Prothetische benen zijn kunstmatige ledematen die worden gebruikt in geval van amputatie. Één of beide benen kunnen worden onderworpen aan amputatie voor een verscheidenheid van medische redenen. Amputaties kunnen worden uitgevoerd, boven of onder de knie, afhankelijk van medische aandoeningen. Een aantal factoren kan het gebruik van een prothetische been gemakkelijker maken. Mensen die jonger zijn en hebben geen gewichtsproblemen zijn meestal beter kunnen aanpassen aan hun prothetische benen. Uithoudingsvermogen, botstructuur en motivatie zijn ook factoren. Niet iedereen die een been amputatie heeft wil dragen een prothetische been, en niet iedereen met twee been amputaties wil prothetische been vervangingen. Er zijn echter wel voordelen aan het gebruik van prothetische benen.

Energie

De Atlas van ledematen protheses: chirurgische, Prosthetic en revalidatie beginselen heeft een studie uitgevoerd om te vergelijken van de energie verbruikt wanneer het lopen met een enkele prothetische been en lopen met krukken. Het gebruik van krukken met dubbele amputees werd niet bestudeerd. Wanneer de prothetische benen goed uitgerust zijn en de patiënten bevredigende gangen hebben, verbruiken patiënten minder energie lopen met prothetische benen dan wanneer wandelen zonder prothetische benen en het gebruik van krukken.

Mobiliteit

Voor mensen met twee been amputaties is de keuze tussen prothetische benen en een rolstoel. Sommige patiënten, zelfs degenen met één amputaties, liever het comfort van een rolstoel en kiezen voor afzien van prothetische benen. Maar prothetische benen toe amputees de mogelijkheid trap te gaan. Er zijn ook gebieden die niet toegankelijk zijn voor rolstoelen, hoewel er van een bewustwording is sprake van de beschikbaarstelling van de gebieden aan de gehandicapten. Prothetische benen biedt een groter gevoel van onafhankelijkheid.

Psychologische

Mensen kunnen krijgen een betere psychologische kijk op het leven door het beheersen van het gebruik van prothetische benen, of ze een of twee prothetische benen hebben. Volgens de geamputeerde coalitie van Amerika voelen amputees minder ongemak met hun voorwaarden bij het dragen van prothetische benen wegens de capaciteit om te mengen beter met de menigte. Ook mensen die niet beschikken over de mogelijkheid om te dragen prothetische benen zich bedrogen voelen en bittere en gefrustreerd kunnen worden.


gerelateerde artikelen