Alternatief voor heupprothese

August 23

Heupprothese chirurgie is een grote onderneming. De Universiteit van Washington orthopedie en sportengeneeskunde merkt op dat het is een beslissing die is gericht op de kwaliteit van je leven: als u regelmatig activiteiten die u als gevolg van buitensporige heup pijn genieten vermijden, is het tijd om te overwegen de chirurgie. Er zijn echter een aantal minder invasieve keuzes die minimaliseren kan uw pijn en u helpen die te voorkomen deze chirurgische ingreep ondergaan.

Levensstijl wijziging

Uw arts kan voorschrijven een pijn medicatie zoals ibuprofen of paracetamol om te helpen beheren van de pijn. Ze kan ook stellen voor het gebruik van een stok evenals gewicht verlies en activiteit wijzigingen vóór een chirurgische optie na te streven. Sommige patiënten kunnen ook proberen knie injecties cortison om te helpen met het beheer van de pijn. Bepaalde oefeningen kunnen worden voorgeschreven ter versterking van de spieren die de heup te ondersteunen.

Osteotomie

Als levensstijl wijzigingen ineffectief zijn, mogelijk een osteotomie een optie, volgens de National Institutes of Health. In deze procedure, die minder complex dan een volledige heupprothese is, is het bot gesneden en verlegde aan verschuiving gewicht van beschadigde oppervlakken die er de oorzaak van de pijn. Volledig herstel duurt tussen de zes en twaalf maanden. Uw heup kan nog verslechteren, echter, en toekomstige operaties, met inbegrip van volledige heupprothese, kunnen uiteindelijk worden geëist.

Heup Resurfacing

Sommige patiënten kunnen overwegen hip resurfacing. De Mayo Clinic legt uit dat dit type van chirurgie bestaat het omvormen van de beschadigde bal van de heup in plaats van vervangen, net als in een traditionele heupprothese. De hip-aansluiting is vervolgens voorzien van een metalen prothese net zoals het zou in een traditionele heupprothese chirurgie. Dit type van chirurgie laat meer bot intact dan traditionele heupprothese, waardoor het een goede optie voor jongere patiënten voor wie traditionele heupprothese, die meestal slechts 15 jaar duurt, niet een oplossing op lange termijn is.


gerelateerde artikelen