Wat zijn de symptomen van de slag die binnen 24 uur worden opgelost?

September 27

Wat zijn de symptomen van de slag die binnen 24 uur worden opgelost?

De term beroerte verwijst naar een plotselinge afname van de bloedtoevoer naar een gebied van de hersenen. Lijnen kunnen ofwel hemorragische, veroorzaakt door bloeden uit een van de bloedvaten, of ischemische, veroorzaakt door verstopping van een bloedvat leveren van de hersenen. Ongeacht de oorzaak, een beroerte kan leiden tot een tijdelijke of permanente verlies van neurologische functie uit de omgeving van verminderde doorbloeding. Volgens «««MayoClinic.com heet een beroerte met symptomen die binnen de 24 uur lossen een transient ischemic attack of TIA, ook bekend als een "ministroke."

Zwakte

Zwakte is een gemeenschappelijk symptoom van de lijn waarmee u binnen de 24u oplossen kunt, volgens het 'Massachusetts General Hospital Handbook of interne geneeskunde." De zwakte treedt meestal op aan de zijkant van het lichaam tegenover van de kant van de lijn. De zwakte kan worden beperkt tot slechts een deel van het lichaam, zoals een arm, of het kan beïnvloeden het hele lichaam.

Onduidelijke spraak

Volgens «««MayoClinic.com is onduidelijke spraak een van de meest voorkomende symptomen van een beroerte die binnen 24 uur kunnen verhelpen. De onduidelijke spraak kan worden veroorzaakt door verminderde bloedtoevoer naar de zenuwen die de tong en de stembanden bepalen of meer centrale hersengebieden waarmee spraak.

Blindheid

Tijdelijke blindheid die mensen ervaren tijdens een stroke die minder dan 24 uur duurt heet amaurosis fugax en, volgens de Cleveland Clinic, is een van de meest voorkomende symptomen van tijdelijke beroerte. De blindheid kan invloed hebben op één of beide ogen.

Duizeligheid

Mensen met een beroerte symptomen die minder dan 24 uur vaak duren ervaring duizeligheid. Volgens de "Massachusetts algemene ziekenhuis Handbook of Internal Medicine," kunnen deze symptomen ook vergezeld gaan van een verlies van evenwicht en coördinatie.


gerelateerde artikelen