Hoe maak je gezicht huid produceren minder olie

July 20

Hoe maak je gezicht huid produceren minder olie

De sebaceous klieren op je gezicht produceren van olie en actievere rond uw neus zijn vanwege de grotere poriën op dit gebied. De olie geproduceerd, bekend als talg, buitensporige wegens gebrek aan goede huidverzorging, een dieet hoog in vetten en dagelijkse stress kan worden. Tieners produceren vaak overmatig talg veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de puberteit. Je kunt niet stoppen talgproductie, maar u kunt maatregelen treffen om je gezicht minder olie produceren.

Stap 1

Je gezicht wassen, zowel in de ochtend en voordat u naar bed gaat. Het gebruik van een gezichtswas speciaal geformuleerd voor de vette huid. Vermijd het gebruik van harde zeep en warm water als dit kunnen je huid irriteren en mogelijk buitensporige olieproductie.

Stap 2

Een toner toepassen in uw schone huid. Kies een toner specifiek voor uw huidtype en breng met een katoenen bal over je hele gezicht te helpen een reinigingsmiddel residu te verwijderen. Toners ook helpen herstellen van de pH-balans van uw huid tijdens het schoonmaken van weg buitensporige oliën, onzuiverheden en dode huidcellen.

Stap 3

Hydrateren je gezicht met een olie-vrij, noncomedogenic, vochtinbrengende crème of olie-control lotion. Kies een product dat benzoylperoxide of salicylzuur, evenals een zonnebrandmiddel met een sun protection factor 15 of hoger bevat. Vochtinbrengende crèmes en lotions olie-control helpen ter vervanging van het vocht verloren toen reiniging en toning.

Stap 4

Probeer olie absorberen van producten zoals een olie-mattifier dat helpt te absorberen olie gedurende de dag. Poedervrije olie bevlekken weefsels met u tot de vlek weg buitensporige oliën die tijdens de dag optreden kunnen dragen.

Stap 5

Gebruik noncomedogenic, watergedragen cosmetica. Olie-gebaseerde cosmetica kunnen verergeren olieachtige huid.

Wat die u nodig hebt

  • Gezicht wassen
  • Toner
  • Katoenen ballen
  • Olie-vrije moisturizer
  • Olie-control lotion
  • Olie mattifier
  • Olie-bevlekken weefsels
  • Olie-vrij cosmetica

gerelateerde artikelen