Kenmerken van een visueel gehandicapte kind

January 28

Kenmerken van een visueel gehandicapte kind

Het is niet altijd eenvoudig te herkennen dat een kind mogelijk visueel gehandicapten. Hoewel zelfs heel jonge kinderen sommige fysieke problemen met visie vertonen kunnen, worden vaak problemen met het gezichtsvermogen van een kind niet gedetecteerd tot nadat hij naar school gaat. De American Optometric Association wijst erop dat omdat 80 procent van een kind leren afhankelijk van zijn visie gezichtsscherpte is, vroegtijdige opsporing en behandeling nodig zijn.

Fysische tekenen

Gekruiste ogen, ogen die blijken, ogen die flutter van kant naar kant of op en neer of ogen die niet te richten lijken zijn fysische tekenen dat een kind visie problemen heeft. Andere problemen zijn minder duidelijk. De American Academy of Pediatrics beveelt aan dat kinderen hun ogen gecontroleerd tijdens regelmatige goed-baby bezoeken tijdens hun eerste jaar hebben. Een kind moet een routine oogonderzoek elke jaar, te beginnen op 5 jarige leeftijd.

Onhandigheid

Een kind zou kunnen hebben een visie probleem als hij lijkt te zijn overdreven onhandig. Slecht gezichtsvermogen kan worden veroorzaakt wanneer een kind wordt voortdurend dingen tegenkomt of vallen. Hij zou hebben moeite realiseren hoe dicht of ver weg objecten echt zijn. De ogen geven de informatie over de omgeving en ruimtelijke positie die wordt doorgegeven aan de hersenen. Bijgevolg, onhandigheid kan optreden wanneer de ogen miskennen van een afstand. Soms jonge kinderen die niet wandelen Nou eigenlijk hebben problemen met hun visie.

Gedrag

Sommige kinderen hebben visie problemen lijken te hebben een korte aandachtsspanne. Andere kinderen kunnen vaak knipperen of scheel wanneer ze lezen of televisie kijken. Vaak kinderen misschien zijn gevoelig voor fel licht of zitten dicht bij de televisie of houden van boeken die ze aan het lezen bent dicht bij hun gezicht. Ook kunnen jongere kinderen met een visuele beperking houden speelgoed zeer dicht bij hun gezicht.

Slechte oog-Hand coördinatie

Slechte oog en hand coördinatie kunnen een ander teken dat een kind een visie probleem, dus ouders heeft een jong kind moet observeren terwijl hij speelt. Oudere kinderen die naar school gaan kunnen hebben moeite met sportieve activiteiten of bepaalde projecten in de klas. Tekenen van slechte oog-hand coördinatie zijn bijvoorbeeld moeilijk gooien of vangen van een bal, koppelverkoop schoenen of kopiëren van schoolwerk van het bord. Slecht handschrift is vaak een teken van slechte oog-hand coördinatie. Kinderen die lijden aan lazy ogen, gekruist of zwervende ogen kunnen hebben problemen met de coördinatie, balans en diepte perceptie, vooral omdat ze leren om slechts één oog tegelijk gebruiken.

Slechte leerprestaties

Kinderen die moeite zien vaak slecht presteren op school. Vaak zijn problemen met leren eigenlijk gerelateerd aan slecht gezichtsvermogen en niet aan een leerstoornis. Een kind kan niet goed gelezen, of haar vinger kunt volgen wanneer ze is lezen zodat ze haar plaats niet verliezen. Sommige kinderen hebben ook moeite herinneren wat zij lezen. Kinderen met problemen van de visie misschien kunnen vinden het moeilijk om te schrijven zo goed of problemen met wiskunde en andere vakken. Schoolwerk kan een uitdaging voor een kind die niet van een duidelijke focus, behandelt dubbel zien of wazig afdrukken op pagina's houden. Helaas zijn niet alle visie problemen gemakkelijk aantoonbaar. Voor kinderen die visie problemen vanaf het begin hebben gehad, lijkt hun visie volkomen normaal aan hen, zodat ze meestal niet klagen.


gerelateerde artikelen