De invloed van eiwitten en koolhydraten in oefening

August 14

De invloed van eiwitten en koolhydraten in oefening

Als u wilt worden op je best tijdens de oefening is het cruciaal dat je op de juiste manier eten. Eiwitten en koolhydraten zijn twee van de belangrijkste soorten nutriënten gevonden in voedsel. Eten van voedingsmiddelen die deze twee stoffen bevatten wellicht een gunstiger effect op uw prestaties tijdens de training dan het consumeren van slechts een of het ander.

Voordelen

Koolhydraten geven je lichaam met de energie die u nodig hebt om te krijgen door middel van trainingen. Voedingsmiddelen die rijke bronnen van koolhydraten zijn bevatten brood, pasta en granen. Je lichaam gebruikt eiwit om te bouwen en onderhouden van de spier. Vlees, zuivel, soja, noten en bonen zijn hoog in eiwit. De combinatie van de eiwitten en koolhydraten voor, biedt tijdens en na het trainen u verschillende voordelen. Volgens de National Strength and Conditioning Association, koolhydraten en eiwit snelheid herstel, spiergroei bevorderen en verbeteren van sportprestaties.

Studies

Onderzoek ondersteunt het idee dat koolhydraten en eiwit sportprestaties verbeteren. Een studie gepubliceerd in het "International Journal van Sport voeding en oefening metabolisme" in September 2003 vond dat het eten van koolhydraten en eiwitten gaf deelnemers meer prestatieverhogingen dan koolhydraten alleen. De onderzoekers verklaard dat de reden voor de verbeterde prestaties niet duidelijk. Een meta-analyse gepubliceerd in augustus 2010 in het "Journal of sterkte en Conditioning Research' toonde ook aan dat eiwitten en koolhydraten verbeterd prestaties bij hoge intensiteit oefening, maar gespeculeerd dat de verhoogde calorie-inname waarschijnlijk was de oorzaak.

Overwegingen

Het belang van eiwitten kan worden overschat. Volgens de voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties hebben koolhydraten de meest significante invloed op sportieve prestaties; eiwit is echter niet de volgende belangrijker, vloeistoffen zijn. Een adequate vochtinname om uitdroging te voorkomen is de tweede belangrijkste factor voor succes in de sport. Wanneer u de oefening, verliest je lichaam vocht; uiteindelijk kan je meer water dan u kan absorberen en gedehydrateerde verliest. De Mayo Clinic raadt één tot drie kopjes water voor oefening en om te houden van drinkwater, tijdens en na het sporten te drinken.

Inname

De algemene aanbeveling voor dieet is om te eten een minimum van 50 procent van de dagelijkse calorieën in de vorm van koolhydraten, 35 procent of minder van het vet en de rest uit eiwitten, volgens de voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties. Echter, atleten en mensen die oefening vaak wellicht een grotere hoeveelheid koolhydraten in hun dieet. Het consumeren van 60 procent van je dagelijkse calorieën uit koolhydraten, 30 procent minder calorieën uit vet en tussen 10 en 15 procent uit eiwitten als je actief, stelt de FAO.


gerelateerde artikelen