Waarom kinderen krijgen gewelddadige of agressief?

August 10

Waarom kinderen krijgen gewelddadige of agressief?

Soms hebben kinderen humeur tantrums. Het is een normaal onderdeel van het leren omgaan met emoties. Wat is belangrijk om te differentiëren tussen een occasionele uitbarsting en een consistent patroon van geweld of agressie. Als u een patroon herkent of uitbarstingen een permanent probleem zijn, roep de hulp van een professionele geestelijke gezondheid. Er zijn vele mogelijke oorzaken van geweld en agressie bij kinderen, en behandeling beschikbaar is.

Gedragsstoornis

Gedrag stoornis is een algemene term voor een aantal gedrag kwesties die betrekking hebben op geweld en agressie. Kinderen die niet weten hoe zich te gedragen op een sociaal aanvaardbare manier, trotseren autoriteit, leugen en stelen wellicht gedrag stoornis. Kinderen met conduct disorder zijn vaak agressief met mensen of dieren. Ze kunnen beginnen met gevechten, pesten andere kinderen en opzettelijk vernietigen eigendom. De aandoening kan gepaard gaan met andere aandoeningen, zoals het humeur en het leren van de stoornissen, angst en misbruik van de substantie.

Oppositional Defiant Disorder

Kinderen die agressief naar ouders of gezagsdragers optreden wellicht oppositional defiant disorder. Terwijl veel kinderen hun tempert verliezen of ruzie met ouders, kinderen met de wanorde nemen die tot het uiterste. Ze kunnen betogen heftig met volwassenen, weigeren te volgen regels, worden boos en vijandig. Het is niet precies bekend waarom kinderen deze aandoening hebben, maar de Mayo Clinic erop wijst het is waarschijnlijk een aantal factoren werken samen, zoals misbruik, hersenen chemische onevenwichtigheden, verwaarlozing of ontwikkelingsstoornissen vertragingen.

Afwijkingen van de hersenen

Studies hebben geconstateerd dat afwijkingen bij de amygdala, die is gekoppeld aan de regulatie van emoties, in de hersenen van agressieve kinderen aanwezig zijn. (Referentie 5) De American Academy of kinder- en Jeugdpsychiatrie stelt dat genetica en overgenomen eigenschappen geweld bij kinderen kunnen beïnvloeden.

Blootstelling aan geweld

Een verslag van de algemeen chirurg over geweld onder jongeren stelt dat leven in onveilige of gewelddadige buurten leiden agressief gedrag bij kinderen tot kan. Wordt blootgesteld aan fysieke geweld thuis, als met huiselijk geweld, verhoogt ook het risico voor kinderen steeds gewelddadig of agressief.

Kindermishandeling

Kinderen die fysiek, mentaal of seksueel zijn misbruikt kunnen worden agressief of gewelddadig, vooral als zij geen behandeling of hulp. Andere familie problemen kunnen een kind, zoals verwaarlozing en armoede ook negatief beïnvloeden.

Media

De American Academy of kinder- en Jeugdpsychiatrie wijst erop dat gewelddadig gedrag bij kinderen in het algemeen het resultaat van een combinatie van risicofactoren. Terwijl dat het moeilijk om te wijzen op een of alle oorzaken van het geweld maakt, lijsten de Academie blootstelling aan gewelddadige media als een risicofactor voor Jeugd geweld. Gewelddadige films, TV-shows en video games zijn allemaal dacht bij te dragen tot agressie bij kinderen.


gerelateerde artikelen