Voeding van verschillende soorten eiwit

August 3

Voeding van verschillende soorten eiwit

Eiwit is een essentieel onderdeel van het dieet, omdat eiwitten worden afgebroken in aminozuren, die nodig voor een aantal lichaamsfuncties zijn, met inbegrip van hormoonproductie en spiergroei. Er zijn 20 verschillende aminozuren, en uw lichaam kan slechts vervaardiging 11 van deze. De andere negen aminozuren, essentiële aminozuren, genaamd door je lichaam kan niet worden gemaakt en daarom moeten afkomstig zijn van uw dieet. Levensmiddelen die alle negen van deze aminozuren bieden heten complete eiwitten. Dierlijke producten zorgen voor volledige eiwitten, terwijl de meeste plantaardigeproducten onvolledig eiwitten zijn.

Vlees en vis

Vleeswaren zijn kwaliteit bronnen van eiwitten omdat ze alle negen essentiële aminozuren bieden. Vlees kunnen echter hoog in vet, verzadigde vet en cholesterol dus het is belangrijk om het vlees eiwitten wijselijk kiezen. Bijvoorbeeld, een 3 oz. hamburger gemaakt met 85 procent mager rundvlees bevat 21 g eiwit, maar bevat ook 12 g vet, 4.5 g van verzadigd vet en 73 mg cholesterol. Een top 3 oz.-entrecote bevat zelfs meer eiwitten, met 26 g, maar slechts 6 gram vet, 2.1 g verzadigd vet en 71 mg cholesterol. Bij de keuze van vleeswaren, zoekt mager deelstukken van rundvlees zoals loin of ronde, witte vlees gevogelte verkiezen boven donker vlees en Kies vetarme koken methoden, zoals grillen en snikheet. De meeste vis is hoog in eiwit en laag in vet, maar sommige schaal-en schelpdieren, zoals garnalen, is hoog cholesterol.

Eieren en zuivelproducten

Als vlees, zuivel en eieren bieden volledige eiwitten, maar u moet vasthouden aan low-fat en low-cholesterol keuzes. Eieren zijn vooral hoog in cholesterol, met één ei leveren 186 mg, die is meer dan de helft van het maximale bedrag aanbevolen per dag. Echter, alle van het cholesterol in eieren is opgenomen in de dooier, waardoor eiwitten een uitstekende low-cholesterol eiwitbron. Een eiwit bevat 3.6 g eiwit, met slechts 17 calorieën, minder dan 0,1 g vet en geen verzadigd vet of cholesterol. Vetarme Griekse yoghurt is ook een uitstekende bron van zuivel eiwitten, sommige merken met meer dan 20 gram eiwit in 1 kop.

Plantaardigeproducten

Met uitzondering van sojabonen, plantaardige producten ken niet bieden volledige eiwitten, zoals zij een of meer van de essentiële aminozuren ontbreken. Echter veel planten producten, zoals pinto bonen, die 15 g eiwitten per kop bevat, zijn nog steeds uitstekende bronnen van eiwit en kunnen gecombineerd worden met andere plantaardige eiwitten om complete eiwitten. Bonen kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd met rijst, maïs, noten, zaden of tarwe te verstrekken van alle negen essentiële aminozuren. De meeste bonen en sommige noten bevatten een aanzienlijke hoeveelheid eiwit.

Dagelijkse eiwit aanbevelingen

Volwassen mannen moeten 56 g eiwit per dag en volwassen vrouwen moeten 46 g. Bij het kiezen van eiwitbronnen, houd er rekening mee dat als u een 2.000-calorieën dieet volgen, moet u ook het houden van uw vet inname onder 75 g per dag, je verzadigd vet inname onder 20 g en uw cholesterol-inname onder 300 mg.


gerelateerde artikelen