Uw motivatie vinden

October 28

Uw motivatie vinden

Overzicht

Hoewel ze u onbewust bijten je nagels wellicht, verlichting up na de lunch of een meer handvol frietjes, grijpen uitgaan niet uw slechte gewoonten slecht. Er was een motivatie achter hen.

"Alle gewoonten--zelfs slechte gewoonten--uit beginnen als echte vrienden. Ze helpen of geholpen, ons omgaan met iets,"zei Meg Selig, een counselor en auteur van"Changepower! 37 geheimen aan gewoonte veranderen succes."

Veel gewoonten helpen ons regelen onze stemmingen, zegt ze, dus wijzigen zonder een manier laten kon om een goed gevoel.

Wanneer u "wilt" chocolade "beter te voelen", bijvoorbeeld, wilt je niet echt chocolade.

"You want een dopamine release," zei Marie-Josee Shaar, oprichter van Smarts en uithoudingsvermogen in Pennsylvania.

Dopamine is een chemische stof die maakt je een goed gevoel, en chocolade helpt je lichaam vrij. Dat goed gevoel is de motivatie achter uw verlangen. Maar als je een andere manier vindt om de dopamine--door slaap, lichaamsbeweging of interactie--u kunt voldoen aan de verlangen zonder de calorieën, Shaar zegt. (Zie de zijbalk "Krijg wat je echt wilt" voor meer informatie hierover.)

Motivatie is de drijvende kracht achter onze slechte gewoontes, zo in jou te benutten om nieuwe, goede gewoonten. Door het identificeren van wat je wilt en hoe je het krijgt, kunt u nieuw gedrag dat met een beetje oefening, als routine wordt als uw slechte gewoonten ooit waren vorm.

Vertel me dat fouten slechts een deel van de verandering zijn. Beginnen praten met jezelf als je eigen beste vriend in plaats van je ergste vijand.


Meg Selig, counselor en auteur van "Changepower! 37 geheimen aan gewoonte veranderen succes"

Krijg wat u eigenlijk wilt

Wanneer we proberen om een slechte gewoonte stoppen, we meestal sterk afhankelijk zijn van zelfregulering: Ik zal stoppen met het eten taart door het draaien van de taart.

Die strategie kan werken--maar meestal alleen voor een tijdje.

Zelfregulering functies zoals een spier, zegt Marie-Josee Shaar, oprichter van Smarts en uithoudingsvermogen in Pennsylvania. Uiteindelijk vindt u de spier niet gewoon elke meer zelfregulering reps na het draaien van de taart 40 keer uitvoeren, er is gewoon geen kracht meer om turn down verleiding 41.

Maar hier het probleem is: U wil eigenlijk niet van taart. Gewenste specifieke biochemicaliën, zoals de dopamine plezier te maken, de taart vertelt je lichaam vrij te geven, zegt Shaar. En kunt u deze chemische stoffen door andere middelen--zoals push ups.

"Als je meer oefenen, je verlagen de niveaus van cortisol in je lichaam. Cortisol duwt u naar hoge-suiker, hoog-vet voedsel,"zei ze. "In plaats van het bezwijken voor de verleiding, oefening proberen."

Als je niet in de stemming voor een sessie van zweet, uw andere optie is iets een beetje meer luxe: slaap.

Mensen die slaap beroofd zijn meestal hoog op cortisol, Shaar zegt, en hebben een onbalans van leptin, een hormoon dat je honger regelt. Slaap kan oplossen van deze problemen, evenals de prikkelbaarheid die je waarschijnlijk het gevoel genezen.

Vind uw "waarom" to Get gemotiveerd

Bij het uitvoeren van interviews met gewicht-verlies onderzoeksonderwerpen, is Joanna Buscemi niet alleen geïnteresseerd in wat mensen wijzigen willen, maar ook in wat ze niet willen veranderen.

"Als ze fijn met hoeveel groenten ze eten, dan ik ga niet naar harp op hen daarover," zei de onderzoeker psychologie en Ph.D. kandidaat bij de Universiteit van Memphis.

In plaats daarvan, Buscemi zegt, ze richt zich op zaken dat haar onderwerpen wilt wijzigen, en helpt hen motivatoren vinden. En deze drijfveren kunnen voortkomen uit een willekeurig aantal invloeden, niet alleen uit de positieve dingen die we zien.

"Mensen kunnen ook worden ingegeven door te willen voorkomen dat pijn," zei Selig. "Ik stoppen met roken omdat ik had een geliefde tante die niet kon stoppen en overleed aan longkanker."

Selig schopte haar gewoonte om te voorkomen dat de pijn van kanker en haar leven verlengen. De drijfveren die u moet specifiek zijn voor u, ze zegt, en u wilt iets positiefs voor jezelf. In plaats van "Ik wil niet sterven," Kies een verklaring als "Als ik stoppen met roken, ik heb je een goede, lange leven."

Als je eenmaal hebt gevonden een motivator, kan verblijf amped lastig zijn. Mensen die willen maken een verandering "zijn zeer gemotiveerd, maar dat motivatie is balanceert op de rand van instorten," zei Jared Meacham, eigenaar en directeur van de persoonlijke training bij Precision lichaam Designs in Covington, Louisiana.

U kunt echter de haperende motivaties, versterken met snel merkbare resultaten. Een eenvoudig, op korte termijn starter tot doel gesteld om uzelf een vroege boost, Meacham suggereert. Kies een één - of twee weken durende markering en kies iets zeer haalbaar: uw fastfood verbruik te verminderen door één maaltijd per week of het verhogen van uw workouts door één sessie per week. Kunt uw succes met de kleinere stap krijgen gepompt voor de volgende, groter stap.

Specifieke en realistisch zijn over wat u wilt

Denk terug aan de eerder genoemde chocolade. Wanneer u chocolade verlangen bent, weet u specifiek wat je wilt. U wilt niet snoep. U wilt niet dat suiker of zelfs alleen maar een traktatie. Wilt u chocolade.

Maar wanneer we omzetten in wijzigingen aanbrengen, we zelden dit specifieke. Wij willen "afvallen" of "eet minder junk food" of "oefenen meer." En dergelijke vage doelen zijn probleem No. 1, zegt Selig.

"Je moet weten hoe je weet wanneer u hebt opgevolgd," zei ze, toevoegend dat een goed doel een doel "S.M.A.R.T. is". S.M.A.R.T. is een acroniem voor "specifieke, meetbare, haalbare, realistische en tijdige", en de eerste twee in de lijst zijn de meest cruciale. Maken van een meetbaar resultaat--verliest 20 pond, twee minder frisdrank drinken een week of ga naar de sportschool driemaal per week--maakt je doel zo specifiek als uw verlangen.

Hoe kies je een haalbare meting voor succes? Allereerst analyseren en opnemen waar je nu bent, zegt Buscemi.

Als u wilt minder frisdrank drinken of ga naar de sportschool meer, suggereert ze enige tijd opnemen hoe veel of hoe weinig u deze problemen nu uitvoert als u wilt instellen van meer realistische doelen. Als je vier frisdrank per dag drinken, bijvoorbeeld, is snijden terug tot drie per week waarschijnlijk te ambitieus begin.

"Als u helemaal niet uitoefent, don't go direct tot zeven dagen per week," adviseerde ze.

Omzetten van uw grotere doel in kleinere, hapklare stappen zal u helpen bereiken het groter resultaat.

"Ik werk met de klant te concentreren op zeer korte termijn resultaten, op inch die hen toekomen," zei Meacham. De kleinere doelstellingen bouwen aan grotere doelen en een domino-effect kunnen hebben.

Erachter te komen hoe u het zult doen

"Studies tonen aan dat wanneer mensen die betrokken zijn bij gezond gedrag beginnen, ze kunnen deelnemen aan andere gezond gedrag," zei Selig.

Maar let wel: je gaat mislukken en wankelen langs het pad naar uw grote doel. Iedereen doet; het is onvermijdelijk. Maar deze kleine storingen goed behandelen, is de sleutel tot blijvende verandering, Selig zegt.

"Veranderen van je self-talk van ontmoedigen te bevorderen," zei ze. Als je uit de wagen van het dieet en double up op dessert valt, niet slaan jezelf en beschouw de dag een verspilling. In plaats daarvan stelt Selig jezelf te vertellen "dat fouten slechts een deel van de verandering zijn. Ik ga niet erger door overdreven voor de rest van de dag. ««Beginnen praten met jezelf als je eigen beste vriend in plaats van je ergste vijand.»

Zelfs vrienden kunnen laten reis omhoog, het aanbieden van verleidingen te glijden. Klaar met een plan van hoe u reageren wilt, adviseert Shaar, en het repeteren.

"Klaar zijn met wat je zegt: 'Nee bedankt, ik ben goed' of 'Ik wil niet te voelen opgeblazen,'" zei ze. Repeteren de exacte woorden die u gebruikt zal helpen houden u van onhandige of clamming omhoog wanneer zij worden geconfronteerd met een verleidelijk aanbod.

"Het andere voordeel is dat het andere mensen vertelt dat je iemand die niet te veel eten," zei Shaar. "Ze zal niet worden waarin u wordt gevraagd zoveel mogelijk in de toekomst."

Uw doel met bepaalde vrienden delen, kunt u blijven op schema, ook zegt Selig.

"Vertellen andere mensen zal helpen u verantwoording. They give u zich uitspreekt, en het wordt je trots in het op een goede manier--u wilt niet te hebben om hen te vertellen u niet oefenen deze week, "zei ze. "Maar wees selectief. Vertel de mensen die echt kan helpen u, in plaats van degenen die u kan ondermijnen."

Welke manier die u kan de praktijk

Draaien van een gedrag in een onbewuste gewoonte kan een tijdje duren--ongeveer 66 dagen gemiddeld Selig zegt, maar maximaal 250 dagen voor een meer complexe gewoonte.

U krijgt er met praktijk-- en niet altijd op een directe manier. Als u probeert om te voorkomen dat junkfood, bijvoorbeeld, kun je het gedrag beter vasthouden door het vinden van andere manieren om te oefenen de gewoonte, zegt Shaar.

'Uw resolutie spreken, schrijven van uw doelen en visualiseer jezelf doet het,' zei ze.

Het vinden van creatieve manieren om je doel te versterken. Maak een tekstversie van het doel, bijvoorbeeld, en gebruik het als de screensaver op uw computer.

Of wijzig uw wachtwoord. "In plaats van de naam van uw echtgenoot, gebruik 'sexy2011,'" zei Shaar, "omdat u wilt worden sexier in 2011. U bent het versterken: ' Ik ben een gezonde persoon. Ik ben een actieve persoon.'"


gerelateerde artikelen