Helpt yoghurt een urinewegen?

October 19

De urine landstreekbesmettingen--ook wel aangeduid als UTI--zijn gemeenschappelijke bacteriële infecties van de blaas. Deze infecties kunnen iedereen beïnvloeden, maar zijn meest voorkomende bij vrouwtjes. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center zijn vrouwtjes twee keer zoveel kans als mannen om UTI. Terwijl UTI medische aandacht vereisen, kan de probiotica gevonden in yoghurt goed zijn voor infecties van de urinewegen.

Urine landstreekbesmetting

De urine landstreekbesmettingen kunnen invloed hebben op enig gedeelte van uw urine-systeem--met inbegrip van uw nieren, blaas, urineleiders en de urinebuis. Vrouwen, zwangere vrouwen, diabetici, de seksueel actieve en mensen met een geschiedenis van UTI hebben een hoger risico van het ontwikkelen van een UTI. Symptomen van een UTI zijn frequente en pijnlijke urination, de constante drang om te plassen terwijl weinig, koude rillingen, rugpijn, buikpijn, stinkende urine, bewolkt urine, misselijkheid en braken ongeldig te verklaren. UTI zijn zelden ernstig, tenzij ze naar uw nieren verspreiden. Dit kan permanente schade veroorzaken. UTI vereisen medische aandacht. Antibiotica, over-the-counter pijnstillers en het drinken van veel vocht is vaak de aanbevolen cursus van behandeling van UTI.

Probiotica

Probiotica worden vaak aangeduid als "goede bacteriën". Deze goede bacteriën kunnen worden gekocht als aanvulling of in yoghurt, alsmede soja en miso gevonden. De actieve soorten probiotica bevatten Lactobacillus en Bifidobacterium. Lactobacllus acidophilus wordt gebruikt om te helpen het evenwicht tussen de vagina en de dunne darm, maar vanaf 2011, de soort is niet wijd getest in de behandeling of preventie van infecties van de urinewegen. Meer onderzoek is nodig om het gebruik van probiotica voor UTI terug. Er is echter een bewijs ter ondersteuning van hun gebruik. Volgens een studie gepubliceerd in het "Clinical Infectious Diseases" door Ann E. Stapleton, M.D., ondersteunen bevindingen het gebruik van Lactobacillus crispatus door middel van intravaginal zetpillen voor de verbetering van de symptomen bij vrouwen met frequente en terugkerende UTI.

Dosering

De Universiteit van Maryland Medical Center raadt aan probiotische bijvoederen, die Lactobacillus acidophilus, als voedingssupplement voor degenen met frequent urineweginfecties moet bevatten. UTI lijdt 5 tot 10 miljard kolonie vormende eenheden-- of CFUs--dagelijks moeten consumeren. Dit helpt het handhaven van uw immuunsysteem en de gezondheid van uw gastro-intestinale systeem. De Universiteit van Maryland Medical Center geeft aan er is sterk wetenschappelijk bewijs ter ondersteuning van het gebruik van probiotica voor urologische aandoeningen. U moet het koelen van probiotica voor de beste resultaten. Probiotica kunnen ook dagelijks worden verbruikt door het eten van yoghurt.

Overwegingen

Neem contact op met uw arts voordat u gebruikt yoghurt of probiotica voor een urineweginfectie. Ze zijn niet substituten voor behandeling met antibiotica. Gebruik geen yoghurt als u een verleden allergie te hebben meegemaakt. Er is geen garantie yoghurt of probiotica kunnen helpen voor de behandeling van UTI. Een behandelingsmethode die in een individu werkt kan niet dezelfde resultaten in een ander individu opleveren.


gerelateerde artikelen