Wat zijn de oorzaken van slijm in de ontlasting?

November 28

Wat zijn de oorzaken van slijm in de ontlasting?

Slijm is een gelei-achtige vloeistof geproduceerd natuurlijk door de slijmvliezen in het lichaam. Slijm geproduceerd in de darmen bevochtigt de binnenkant van de darm en zorgen voor de vlotte en onbelemmerde passage van ontlasting. Slijm in de darm ook beschermt de darmwand tegen potentieel schadelijke stoffen. Ziekten die leiden ontsteking of irritatie van het darmkanaal tot kunnen de darmen voor de productie van overtollig slijm, dat is meestal uitgeschakeld in de ontlasting veroorzaken.

Proctitis

Proctitis wordt gekenmerkt door een ontsteking van het slijmvlies van de endeldarm, oftewel het einde gedeelte van de dikke darm. De ontsteking proctitis gekoppeld heeft een aantal oorzaken, maar de meest voorkomende infecties, seksueel overdraagbare aandoeningen, inflammatoire darmziekten en therapie van de straling, volgens MayoClinic.com. Proctitis veroorzaakt vaak een grote hoeveelheid pijn, alsmede slijm in de ontlasting, de frequente drang om een stoelgang, rectale bloedingen, rectale pijn, buikpijn, diarree en pijn hebben tijdens een stoelgang. Behandeling van proctitis, is afhankelijk van de onderliggende oorzaken van de aandoening. Infecties kunnen meestal met succes worden behandeld met antibiotica en inflammatoire darmziekten zijn behandeld met anti-inflammatoire medicijnen. Mensen die proctitis als gevolg van de therapie van de straling hebben worden vaak voorgeschreven specifieke medicijnen om individuele symptomen onder controle.

Shigellose

Shigellosis is een bacteriële infectie die plotseling in de voering van de darmen ontwikkelt. Shigellosis, veroorzaakt door een groep van bacteriën genaamd Shigella, wordt geassocieerd met overvolle woonruimtes en besmet voedsel en water. MedlinePlus merkt op dat de symptomen van shigellosis in het algemeen binnen één tot zeven dagen na besmetting beginnen en plotselinge pijn in de buik, koorts, bloed en slijm in de ontlasting, rectale pijn, misselijkheid, braken en diarree omvatten. Behandeling voor shigellosis in het algemeen bestaat uit bedrust en vervangen van verloren vloeistoffen om het risico van uitdroging te voorkomen. In sommige gevallen antibiotica kunnen worden verleend aan het verlagen van de lengte van de tijd dat de symptomen aanhouden en voorkomen van de verspreiding van de infectie aan anderen.

Prikkelbare darmsyndroom

Prikkelbare darmsyndroom is een van de meest voorkomende intestinale ziekten en treft ongeveer één op de vijf Amerikanen, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. De precieze oorzaak van de ziekte is onbekend, dus het in het algemeen door de meest voorkomende symptomen, waaronder pijn in de onderbuik gekenmerkt is, ernstige opgeblazen gevoel en periodes van constipatie en diarree afwisselend. Mensen met Prikkelbare darmsyndroom afscheiden ook vaak slijm in de ontlasting, zelfs als ze zijn alleen in staat om een kleine hoeveelheid ontlasting. Omdat kenmerken van Prikkelbare darmsyndroom tussen individuen variëren kunnen, is niet gebleken van een specifieke behandeling. Behandeling bestaat meestal uit medicijnen voor de behandeling van elke individuele symptoom. De nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse ook notities die stress vermindering oefeningen een belangrijk onderdeel zijn van het verlichten van de symptomen die gepaard gaan met Prikkelbare darmsyndroom.


gerelateerde artikelen