Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C voor de lichte huid

March 3

Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C voor de lichte huid

Vitamine C is een essentiƫle, in water oplosbare vitamine. Het is nodig door het lichaam, maar moet worden verkregen door middel van voeding. De huid is afhankelijk van vitamine C om de structurele integriteit. Glutathion, een eiwit gevonden in rode bloedcellen en lymfocyten, helpt het lichaam in evenwicht brengen van lichte en donkere pigmenten in de huid. Vitamine C verhoogt glutathion niveaus in het bloed. Daarom zijn voldoende hoeveelheden van dietary vitamine C essentieel voor het lichaam en de huid. Grote doses vitamine c zijn nuttig bij de behandeling van ontsteking en huid schade, en uiteindelijk in de huidpigmentatie verlichten. Er zijn een verscheidenheid van voedingsmiddelen rijk aan vitamine C.

Vruchten

Goede bronnen van vitamine C bieden ten minste 10 procent van de adequate inname van vitamine C. vitamine C wordt normaal geassocieerd met citrusvruchten zoals sinaasappelen, grapefruit, mandarijnen, citroenen en limoenen (lemmetjes). Echter, veel vruchten zijn rijk aan ascorbinezuur. Andere vruchten bronnen omvatten alle soorten meloenen, met inbegrip van watermeloen, honingdauw en meloen; Mango; diverse bessen zoals aardbeien, frambozen en bosbessen; Papaya; guave; ananas; en kiwi, die 95 procent van de dagelijkse vitamine C behoefte bevat.

Groenten

Gemiddeld, zijn de meeste groenten ook bronnen van vitamine C. verse tomaten en broccoli groenten met een hoog vitamine C inhoud van meer dan 60 procent van de adequate inname zijn. Andere groenten rijk aan vitamine C bevatten rode, gele en groene paprika; lommerrijke Groenen zoals spinazie en boerenkool; Spruiten; Zomerpompoen; en kalkhoudende groenten zoals kool, bloemkool en raap. Ascorbinezuur is gevoelig voor licht, lucht en warmte, dus het is aangeraden om te consumeren deze groenten rauw of licht gekookt. Vitamine C is ook vernietigd door oxidatie, met name door warmte en alkaliteit. Koken kunt verwijderen maar liefst 25% van de groente van vitamine C.

Verrijkte voedingsmiddelen

Sommige voedingsmiddelen hebben vitamine C toegevoegd tijdens het voorbereidingsproces. Diverse dranken, zoals apple en druivensap, die niet normaal een bron van vitamine C, hebt toegevoegd vitamine C. geestrijke dranken doorgaans voorzien 40 procent of meer van de adequate inname vitamine C. kant-en-klare en snel-koken handelscereals voor het ontbijt vaak met ascorbinezuur ook verrijkt zijn. De vitamine C-gehalte van deze graangewassen verschilt per merk en soort graan, maar meest bevatten ten minste 25 procent van de adequate inname van vitamine C.

Voedingssupplement

Dagelijkse vitamine C behoeften, een evenwichtig dieet waarin een verscheidenheid van voedingsmiddelen uit elk van de voedselgroepen wordt aanbevolen. Personen die niet voldoen aan deze behoeften door middel van de hele voedsel kunnen echter vitamine C supplementen nemen. Deze worden beschouwd als veilig voor de meeste individuen als dagelijkse consumptie van vitamine C niet hoger is dan 2 000 mg per dag. Voldoende vitamine C-inname is waarschijnlijk effectief voor de behandeling van de gerimpelde huid, preventie van zonnebrand, beheer van roodheid na cosmetische ingrepen en de verlaging van huidtoon.


gerelateerde artikelen