Wat Is de normale intramusculaire dosis vitamine B12?

February 7

Uw lichaam heeft vitamine B-12, ook wel genoemd cyanocobalamine, voor de productie van DNA, RNA en rode bloedcellen. Als je genoeg vitamine B-12 uit voedsel niet kan opnemen, moet u wellicht een injecteerbare supplement voorgeschreven door uw zorgverzekeraar te behandelen of te voorkomen van anemie, schade aan de zenuwen en cardiovasculaire complicaties nemen. De voorgeschreven dosering is afhankelijk van de ernst van de symptomen en de oorzaak van de gebreken.

Vitamine B-12

Natuurlijk gevonden in voedsel zoals vlees, vis en zuivelproducten, speelt vitamine B-12 een vitale rol in de cardiovasculaire en immuun-systemen. Vitamine B-12 tekort kan leiden tot vermoeidheid, zwakte, snelle hartslagen, duizeligheid, slechte eetlust, kortademigheid, pijnlijke of gezwollen tong of tintelingen in je voeten en handen en kan leiden tot permanente schade aan de zenuwen en het geheugen. Vitamine B-12 supplementen voor de behandeling en preventie van tekort komen in tablet, capsule, neusspray, nasale gel en injecteerbare vormen.

Pernicieuze anemie

Gebrek aan intrinsic factor, een eiwit geproduceerd in het slijmvlies van de maag en nodig om te absorberen van vitamine B-12 in de darmen, veroorzaakt een ernstige vorm van bloedarmoede pernicieuze anemie genoemd. Met deze aandoening, omdat de patiënt niet kan B-12 van voedsel absorberen, bestaat behandeling uit injecties van 100 microgram vitamine B-12 dagelijks voor zeven dagen, volgens Drugs.com. Als de conditie van de patiënt verbetert, mag de planning van de injectie worden verminderd tot elke andere dag gedurende zeven dagen, daarna elke 3 tot 4 dagen voor 2 tot 3 weken, dan 100 tot 1000 microgram elke maand voor de rest van zijn leven.

Chirurgie van het gewichtsverlies

Studies van maagomleiding patiënten gevonden die ongeveer 35 tot en met 75 procent hebben vitamine B-12 tekorten na het eerste jaar als gevolg van problemen met malabsorptie, volgens een studie gepubliceerd in September 2008 de kwestie van de "Operatie voor overgewicht en daarmee samenhangende ziekten." Patiënten kunnen het nemen van orale of intramusculaire B-12 voor behandeling en preventie. De gebruikelijke intramusculaire dosis is 1000 microgram elke maand.

Overwegingen

Doseringen kunnen variëren naargelang de leeftijd van de patiënt, het doel van de behandeling, symptomen en algehele conditie. Omdat vitamine B-12 weinig bijwerkingen veroorzaakt, krijgen sommige patiënten doses van 500 tot 1000 microgram elke dag voor twee weken, vervolgens de dezelfde dosis twee keer per week gedurende vier weken, vervolgens maandelijks voor de rest van hun leven, volgens Drugs.com. Terwijl de meeste patiënten injecties in hun zorgverzekeraar van kantoor ontvangen, dienen degenen die leren om zichzelf te injecteren instructies precies om te voorkomen dat toekomstige B-12 gebreken.


gerelateerde artikelen