Welke vitamines, kruiden of mineralen helpen uw lichaam Detox?

July 1

Welke vitamines, kruiden of mineralen helpen uw lichaam Detox?

Ontsmettingsbehandeling het lichaam omvat een aantal verschillende systemen en processen. Grootste deel van het proces van de ontgifting vindt plaats in de lever en het lymfestelsel, maar zodra toxinen zijn geworden onschadelijk, ze nog steeds moeten worden geƫlimineerd uit het lichaam, waarbij de nieren, de longen, het spijsverteringssysteem en de huid kan. Giftige stoffen in het lichaam kunnen veroorzaken schade die activeert, of in sommige gevallen zelfs aanvallen, het immuunsysteem. Voor elk van deze systemen en processen is er een set van vitaminen, mineralen en kruiden die voordelig kunnen zijn.

Lever lichaamsontgifters

Terwijl in water oplosbare gifstoffen recht aan het lichaam passeren kunnen en krijgen uitgeschakeld via normale uitscheidingsmechanisme processen zonder schade, moeten de vetoplosbare toxines worden voorkomt voordat ze via en uit het systeem doorgeven kunnen. Veel van dit proces vindt plaats in de lever, waarin zowel endogene stoffen geproduceerd door het lichaam en exogene stoffen opgenomen in het lichaam van buiten, die deze toxines om ze in water oplosbare metaboliseren. Onder de exogene stoffen die steun in dit proces zijn de vitaminen A, C, E, K, B1, B6, beta-caroteen en biotine, de mineralen koper en de kruiden melkdistel, rozemarijn, knoflook, paardebloem, bladderwrack en schizandra.

Lymfatische ontgifting

De lymfe is de vloeistof in het lichaam die de cellen en het bloed van toxinen schoon wast. Vitaminen A, B6, C en E zijn essentieel voor goede lymfatische functie, net als de mineralen ijzer, selenium en zink. De kruiden die ondersteuning bieden voor het lymfestelsel omvatten briefopeners, echinacea, gouden zegel en zak wortel.

Eliminatief Aids

Zodra de lever metaboliseert toxines in een vorm die door het lichaam kan worden uitgescheiden, er zijn verschillende wegen waarlangs zij kunnen worden uitgescheiden, elk waarvan kan worden geholpen door bepaalde vitaminen, mineralen en kruiden. De organen en systemen die betrokken zijn bij de eliminatie van giftige stoffen uit het lichaam zijn de nieren via de darmen via ontlasting, de huid via zweet, urine en de longen via de uitademing en expectoration. Ondersteuning voor al deze vereist een evenwichtige voeding. Kruiden te gebruiken diuretica zoals briefopeners nemen en paardebloem voor de nieren, bitters graag gouden seal, en laxeermiddelen zoals cascara sagrada en geel dok voor de spijsvertering, de diaphoretics zoals de cayenne en duizendblad voor de huid en expectorants zoals smeerwortel en zoethout voor de longen.

Anti-oxidanten

Vrije radicalen zijn schadelijke chemische stoffen geproduceerd als bijproduct van de stofwisseling en als gevolg van blootstelling aan giftige stoffen uit de omgeving. Deze vrije radicalen kunnen vallen gezonde weefsels en cellen van het lichaam, immuunsysteem aantasten en leiden tot voortijdige tekenen van veroudering. Zij produceren een toxisch effect op het lichaam van de DNA en kunnen zelfs kanker veroorzaken. Anti-oxidanten opruimen van deze vrije radicalen en vernietigen. Vitaminen A, C en E zijn alle antioxidanten, net als de mineralen koper, mangaan, zink en selenium. Veel kruiden hebben antioxiderende eigenschappen alsmede, met inbegrip van gingko biloba, cat's claw, meidoorn, zoethout en druif zaad.


gerelateerde artikelen