Ingrediënten in Hand Sanitizer

September 11

Ingrediënten in Hand Sanitizer

Overzicht

Hoewel het lijkt misschien moeilijk te geloven, haven je handen 10.000 tot 10 miljoen bacteriën op dit moment. Terwijl de meeste van deze kiemen geen een bedreiging voor de gezondheid vormen, is de truc om de ziekte-veroorzakende bugs tot niveaus laag genoeg om uw immuunsysteem te behandelen. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention is handen wassen met zeep en water de voorkeursmethode voor uw handen schoon te houden. Echter, als het geen water en zeep beschikbaar zijn, hand sanitizer met ten minste 60 procent alcohol wordt aanbevolen.

Werkzame bestanddeel

Ingrediënten in Hand Sanitizer

Het actieve ingrediënt in hand sanitizer is meestal een alcohol. De Amerikaanse Food and Drug Administration en de Centers for Disease Control raden ethyl alcohol, isopropyl alcohol of een combinatie van beide in concentraties variërend van 60 tot 95 procent. Alcohol is een antimicrobiële dat bacteriën doodt. Benzalkoniumchloride is een ander FDA-goedgekeurde werkzame bestanddeel in enkele hand-sanitzers. Hoewel het is niet een alcohol, werkt benzalkoniumchloride ook om te doden bacteriën en sommige virussen op de handen.

Bevochtigingsmiddelen

Ingrediënten in Hand Sanitizer

Bevochtigingsmiddelen zijn chemische stoffen toegevoegd bij de hand sanitizers voor het aantrekken van vocht naar het huidoppervlak. Glycerine en propyleenglycol zijn bevochtigingsmiddelen gebruikte in deze producten. Door "bedrijf" water helpen zij voorkomen dat uw huid drogen met frequent gebruik van hand sanitizer.

Verwekende en Moisturizers

Ingrediënten in Hand Sanitizer

Isopropyl myristaat is een sussend, die is een chemische stof die verzegelt het oppervlakte van de huid en maakt het zachter. Het is gemaakt van een stof van nature aangetroffen in nootmuskaat, kokosolie en sommige dierlijke vetten. Veel hand bevatten isopropyl myristaat en moisturizers, zoals aloë vera en tocoferolacetaat of synthetische vitamine E.

Emulgatoren

Propanol Carbomer en amniomethyl zijn gemeenschappelijke ingrediënten gebruikt als bindmiddel. Emulgatoren behoeden voor andere ingrediënten scheiden en dikker de hand sanitizer in een gel.

Andere ingrediënten

Ingrediënten in Hand Sanitizer

Hand sanitizer fabrikanten omvatten andere ingrediënten, zoals geur- en FDA-goedgekeurde kleurstoffen, om hun producten te onderscheiden van concurrenten.


gerelateerde artikelen